Bestuurscolumn

BRONCKHORST – De zomervakanties zijn weer voorbij. We mogen nog even nagenieten van een mooie maar wel erg droge zomerperiode. We kijken terug op wat er is geweest voor de zomervakantie.

In juni hebben we onze jaarlijkse BKB-rally gehad. Wat een mooie dag was het weer! Een groot aantal deelnemers, uitgedost met mooie auto’s, stonden aan de start. De rit begon met een proef waarbij de bijrijder niets mocht zien maar wel moest aangeven wanneer de bestuurder moest stoppen op 15 meter.

Vanuit het startpunt ‘Eetcafé De Veldhoek’ zijn we door de Achterhoek over weggetjes gereden met puzzelvragen door onder andere het boekenstadje Bredevoort en het mooie Winterswijk. Uiteindelijk kwamen we allemaal weer uit in Hengelo Gld. bij ‘De Smederij’. Buiten in de tuin onder de tent hebben we genoten van een BBQ en hebben we getoast op de goede afloop. 

Wat brengt ons het najaar? Op 28 september gaan we op excursie naar VHL in Laren. Joost Leenen en Ronald van Haren hebben hier hun bedrijven KeiZon, Veranda & Terras en Glashandel Laren in de VHL-groep samengebracht. Op woensdag 12 oktober gaan we in Zelhem weer gezamenlijk het ‘Running Dinner’ houden met IKZelhem, SOV en OV-HKD.

En niet te vergeten de Ondernemersprijs Bronckhorst. De Gemeente Bronckhorst reikt Ondernemersprijzen uit op 9 november tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de Gouden Karper in Hummelo. Ondernemers zijn belangrijk voor onze gemeente. Zij zorgen voor de werkgelegenheid van onze inwoners, maar dragen ook in belangrijke mate bij aan de leefbaarheid in de kernen. Denk aan sponsoring van diverse activiteiten en sportverenigingen. Onze gemeente wil graag haar waardering uitspreken voor de ondernemers in Bronckhorst en organiseert het dit jaar voor het eerst, samen met een werkgroep van enkele ondernemers. Er is ook een 'Startersprijs' en 'Publieksprijs'. De bedrijvenkringen en ondernemersverenigingen zijn gevraagd kandidaten aan te melden voor de 'Ondernemer van het jaar' en 'Starter van het jaar'. Ook inwoners kunnen meedoen door de ondernemer, waarvan u vindt dat die in het zonnetje gezet moet worden, aan te melden voor de Publieksprijs. Het bedrijf moet gevestigd zijn in Bronckhorst. Wij zijn heel benieuwd!

Ben jij als ondernemer in de gemeente Bronckhorst, naar aanleiding van deze update, nieuwsgierig naar de BKB en haar leden? Lijkt het jou leuk om ook eens bij andere bedrijven te mogen kijken? Meld je dan aan als aspirant lid en neem deel aan één van de bijeenkomsten die de komende tijd weer worden georganiseerd door de activiteitencommissie. Uiteraard is gelijk lid worden van de BKB ook mogelijk, dan zetten we ook jouw bedrijf in de schijnwerpers!

Het bestuur van de Bedrijven Kring Bronckhorst

Agenda:
28 september: bezoek VHL Laren 19.30 uur
12 oktober: Running Dinner Zelhem 18.00 uur

bkbronckhorst.nl/ evenementen