Handwerktentoonstelling in het Kulturhus

VORDEN - De Commissie Creatief Handwerk, voorheen Commissie Handwerken en Textiele Werkvormen, Vrouwen van Nu Gelderland houdt donderdag 6 en vrijdag 7 oktober een handwerktentoonstelling in het Kulturhus in Vorden. Het is een jubileumtentoonstelling omdat de commissie zeventig jaar bestaat. Er zijn veel verschillende handwerktechnieken te zien, onder andere quilt-, borduur-, brei- en haakwerk. 

Het afgelopen jaar heeft de commissie in samenwerking met het Histeam een project breirol Henriëtte Huizinga georganiseerd. De oude breirol van Henriëtte Huizinga uit 1875 zal ook te zien zijn. Aan het project hebben meer dan vijftig  dames uit heel Nederland en België meegedaan. Op de tentoonstelling is er speciale aandacht voor de resultaten van dit project. Ook het Histeam is aanwezig. In zeventig jaar tijd is er heel veel gehandwerkt. Er zijn veel oude en nieuwe handwerken gemaakt door leden van VvN in Gelderland te zien. Het belooft een afwisselende tentoonstelling te worden. Een prachtige gelegenheid ook om ideeën op te doen.

De tentoonstelling is op donderdag 6 oktober van 10.00 tot 17.00 en op vrijdag 7 oktober van 10.00 tot 16.00 in het Kulturhus, Raadhuisstraat 6 in Vorden. Toegangsprijs is vijf euro per persoon.