35 jaar Zonnebloem Vorden

Zonnebloem Vorden viert 35-jarig bestaan

VORDEN - Op 24 september 2022 bestaat de afdeling Vorden van De Zonnebloem 35 jaar. Om dat te vieren is er voor de gasten en vrijwilligers een feestmiddag georganiseerd. Deze middag zal in de grote zaal van De Herberg gezellige en vooral herkenbare muziek klinken, verzorgd door het duo Alles Andès, die door iedereen uit volle borst kan worden meegezongen. De middag zal worden afgesloten met een heerlijk buffet.

Ontstaan
In 1986 kwam het toenmalige districtshoofd van de Zonnebloem, Jan Kuijperij, de organisatie promoten in Vorden. Tijdens deze informatieavond in het Dorpscentrum, welke werd bezocht door een tiental dames en de pastoor Van Zeelst, werd de eerste stap gezet voor de afdeling Vorden van de Zonnebloem. Het oprichtingsbestuur bestond uit (tijdelijk) voorzitter Joop Bleumink, secretaris Paul Gerritsen en penningmeester Trijntje Klein Kranenbarg. Op 5 januari 1987 werd de afdeling ingeschreven in het Verenigingen- en Stichtingenregister.

Huidig
Het dagelijks bestuur bestaat momenteel uit: Henk Hovenga voorzitter, Egbert Markerink secretaris, Jan Wullink penningmeester en Helene van der Tas activiteiten. Het bestuur wordt verder ondersteund door een activiteitencommissie en een vrijwilliger voor de intake van gasten. Op dit moment zijn er 92 gasten en 18 vrijwilligers.

De gasten van de Zonnebloem zijn mensen met een fysieke beperking. Middels een bijdrage van de ondersteunende leden, subsidiegelden, sponsorgelden en de jaarlijkse landelijke verloting kan de afdeling Vorden van De Zonnebloem zich financieel bedruipen. Door deze gelden kan zij de vele uitstapjes en feestmiddagen/avonden organiseren, zoals onder andere de bingomiddag, Koetsentocht, stamppotbuffet en de High Tea. Ook brengen de vrijwilligers individuele bezoeken aan de gasten. Ons motto is dus ook: ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’.

Vrijwilligers
Natuurlijk kan de vereniging de gasten deze activiteiten niet aanbieden zonder vrijwilligers. Daarom is zij ook nog steeds op zoek naar mensen om deze leuke club vrijwilligers uit te breiden, want vele handen maken licht werk. Wat krijg je daarvoor terug? Veel gezelligheid en vooral heel veel dankbaarheid.

Aanmelden van nieuwe gasten vanaf 18 jaar en vrijwilligers kan via de website.


zonnebloem.nl/vorden