Spreekuur in Kulturhus over woningbouw

Wonen Vorden

VORDEN - Het volgende spreekuur van Vitale Kern Vorden én Vordens Belang, op donderdag 24 november van 15 tot 16 uur, staat in het teken van huisvesting voor jong en oud. In Vorden zijn enkele bouwplannen in voorbereiding, onder meer aan de Zutphenseweg en Burgemeester Galleestraat. 

Het maandelijkse spreekuur wordt gehouden in de ontmoetingsruimte van het Kulturhus aan de Raadhuisstraat. Belangstellenden kunnen er elke vierde donderdag van de maand tussen 15 en 16 uur terecht met vragen en ideeën die de leefbaarheid en vitaliteit van het dorp kunnen opkrikken.
Tijdens het eerste spreekuur, vorige maand, werd bijna een vol uur met Vordenaren gesproken over wat hen bezighoudt. Enkele omwonenden van de Ruurloseweg meldden overlast door hardrijdend verkeer tussen de Enkweg en de rotonde aan de Horsterkamp. Verder werd gevraagd om meer aandacht voor activiteiten voor ouderen. Op zich biedt Vorden behoorlijk wat voor deze doelgroep, maar het overzicht ontbreekt nog wel eens. Het aanbod is versnipperd, zo luidde de boodschap. Niet altijd is duidelijk waar wat plaatsvindt. De toegankelijkheid van de instanties vormt ook een belangrijk punt: liefst niet in een sporthal buiten het centrum maar ergens centraal in het dorp.
In december zal het spreekuur in verband met Kerstmis een week eerder plaatsvinden, op donderdag 22 december, op de gebruikelijke tijd.

Entree
Binnenkort komt meer informatie beschikbaar over de plannen voor een groenere en fraaiere entree aan de oostkant van het dorp, bij de rotonde aan de Horsterkamp en uitbreiding van de 30 km-zone in de Zutphenseweg, om het doorgaande verkeer te verminderen.
Meer inlichtingen over de gebiedsvisie op de website (onderaan de informatie).


www.vitalekernvorden.nl