Eerste elftal VV Vorden sluit zich aan bij verliesmalaise

Sport Vorden

VORDEN - Vorden 1 heeft zich aangesloten bij de golf aan verliespartijen die afgelopen weekend de voetbalvereniging teisterde. De uitwedstrijd tegen Stevo in Geesteren leverde de geelzwarten een verdiende 2-0 nederlaag op. Die leidde tot een een tiende plaats op de ranglijst, slechts één plek boven de drie rechtstreekse degradatieplaatsen. 

VV Vorden kende dit seizoen al een paar weekenden, waarin vooral de senioren, maar ook de jeugd de meeste wedstrijden wonnen. Dat was dit weekend even anders. Op zaterdag waren er verliesbeurten voor de JO19-1, JO17-1, JO13-1 en de JO11-1, en ook op zondagmorgen verloren beide teams die in actie kwamen, Vorden 2 en VR1, met duidelijke cijfers. Vorden 1 had dus de kans om hier in Geesteren (OV) een uitzondering op te vormen, maar het lukte ook de ploeg van trainer Wouter Schouten niet.
Met de terugkeer van Sam Abbink, Kris Koning, Bas Kortstee en Niels Rondeel was de basisopstelling als volgt: Robin Verstege - Bart Stokman, Bas Kortstee, Sven Mulder - Sam Abbink, Koen Oosterhuis, Kris Koning, Luuk Smit - Nick Ziggers, Sander Visschers, Werner Rondeel. Op de prachtig in de zittribune verwerkte dug-out zaten verder Gijs van der Veen, Jurre Heij, Niels Rondeel, Renz Arink (JO19-1) en Jacco Kettelerij (JO19-1) en reservekeeper Esli Lindenschot.

Middenveld
Het bleek al snel dat het een wedstrijd zou worden waarbij de fysieke duels op vooral het middenveld beslissend zouden zijn. Stevo uit het Overijsselse Geesteren, met net als Vorden zo’n 4500 inwoners, beschikte over een laatste man met een prima inspeelpass en twee grote, fysiek sterke spitsen, die koppend of kaatsend op het middenveld een aanval probeerden op te zetten. Vorden had deze speelwijze redelijk tot goed onder controle, vooral dankzij uitblinker Bart Stokman en de snelle en wendbare Bas Kortstee en Sven Mulder.
Maar zelf vanuit balbezit kansen creëren was in de eerste helft een ander verhaal. Alleen in de achterhoede en op het middenveld kon Vorden een stempel op de wedstrijd drukken. Toch veerden de geel-zwarte supporters twee keer op. Maar zowel Koen Oosterhuis als Sander Visschers (na onderschepping van een opbouwpoging bij Stevo) waagden zich niet aan een schot, maar kozen op het laatst toch voor een op niets uitlopende combinatie.
Stevo kwam in de 20ste minuut op voorsprong toen de lange spits op het middenveld werd aangespeeld. Centrale verdediger Bas Kortstee dekte kort door maar op het moment dat hij wilde ingrijpen ging de spits een één-twee aan met de rechtshalf. Met een prima steekpass en na een struikelpartij van Sven Mulder kwam de bal precies in de loop van de andere spits. Deze trok de bal keurig terug, waardoor Stevo eenvoudig kon scoren.
Robin Verstege, opnieuw in topvorm, zorgde ervoor dat de andere pogingen van de gastheren geen succes hadden. Op katachtige wijze hield hij een vrije trap uit de linkerkruising en tikte hij de bal uit de rechterbovenhoek. Zijn derde redding was in de 38ste minuut: Wederom dreigde een inzet van Stevo in de rechterbovenhoek van het doel te verdwijnen maar met een schitterende reflex kreeg Robin nog net zijn hand tegen de bal die met een boogje boven op de lat belandde. De terugstuiterende bal kon de razendsnel weer van de grond gekomen Vordense keeper vervolgens uit de lucht plukken.

Terugspeelbal
In de tweede helft was er na de komst van Gijs van der Veen heel even een opleving in het spel van VV Vorden. Dat leverde enkele mogelijkheden op, waaronder een vrije trap van Sam Abbink die op de kruising belandde. Maar na een ongelukkige terugspeelbal van Sander Visschers maakte Stevo de 2-0. Daarmee was de strijd beslist. Vorden kon in de laatste 15 à 20 minuten geen vuist meer maken om eventueel de aansluitingstreffer te scoren. Met acht punten uit acht wedstrijden staat het 1ste elftal nu op de tiende plaats.
Op zondagmiddag (27 november) speelt Vorden 1 thuis tegen Reutum.