Dash Dames 1 kan ook uitwedstrijd winnen

Sport Vorden

VORDEN - Het eerste damesteam van Dash heeft er deze competitieronde lang op moeten wachten, maar het bleek dus toch te kunnen: een uitwedstrijd winnend afsluiten. Kind van de rekening was Alterno dames 2 uit Apeldoorn, dat slechts één puntje overhield aan het duel (1-3). Dash kon trots vier punten bijschrijven.

Niet dat het op zaterdag 26 november in de Alterno hal in Apeldoorn allemaal zo gemakkelijk ging. De eerste set begon met een kleine achterstand voor Dash. Deze achterstand werd al snel weer ingehaald, maar de dames konden dat niet de hele set vasthouden. Kleine voorsprongen en achterstanden wisselden elkaar af. Met veel servicefouten aan eigen kant, maar ook bij de tegenstander trok Dash uiteindelijk aan het langste eind en won de set met 21-25.
Set twee was eigenlijk een kopie van de eerste set. Door onder meer wederom veel servicefouten, persoonlijke fouten en doordat eigen taken niet verder uitgevoerd naderde de ontknoping van de set met een 23-21 achterstand voor Dash. Door toch nog een goede servicereeks en hard werken konden de Vordense dames in deze eindfase terugkomen tot 23-23 en wisten ze uiteindelijk zelfs met 23-25 te winnen. De coach van Alterno liep in deze fase een gele kaart op.

De derde set begon voor Dash beter dan de twee sets daarvoor. Midden in de set hadden de Vordense dames een gat geslagen: 12-18. Dash kreeg blokkerend iets meer meer grip op de aanvallers van Alterno en won de set met 19-25. Daarmee waren de vier punten in ieder geval binnen, maar het Vordense team wilde ook maar al te graag het laatste punt hebben. Maar dat zat er niet meer in. Vorden kwam snel met 6-1 en de tegenstander kon die voorsprong vasthouden. De pass lag deze set minder, ballen werden niet afgemaakt aan het net en wederom was er weinig servicedruk. De dames van Alterno hielden zo het vijfde punt in Apeldoorn: 25-19.
Het was al met al zeker niet een van de betere wedstrijden van de Dash-dames, maar ondanks dat ze hun eigen niveau niet haalden slaagden ze er met ondersteuning van het aanwezige Vordense publiek toch in de eerste vier uitpunten binnen te halen.
Op 3 december staat een vrije zaterdag op de planning, maar die week daarop (10 december) spelen de dames om 18.00 uur thuis tegen VoCASA dames 2.