JO15-1 van VV Vorden kampioen maar eerste elftal verliest

Sport Vorden

VORDEN - Het JO15-1 team van VV Vorden is kampioen geworden in de najaarscompetitie van de Hoofdklasse. Het Vordense juniorenteam eindigde als eerste van de acht ploegen. Door een 4-6 overwinning op Rigtersbleek in Enschede zijn de Vorderse voetballers niet meer in te halen voor de directe concurrenten Tubantia en Victoria’28. Het was al de zesde zege voor dit elftal.

Komende zaterdag speelt de JO15-1 thuis tegen Bon.Boys JO15-1 en zal er extra aandacht besteed worden aan het kampioenschap. Het team van de trainers Ruud van der Linden, Dion Besselink en leider Michel van Pijlen promoveert nu naar de 6de divisie.
Tegen dezelfde club moest Vorden 1 zondag aantreden. Bon Boys uit Haaksbergen is koploper in de 2de klasse maar had het een tijdlang aardig benauwd tegen de Vordense spelers, die een uur lang op een 1-2 voorsprong stonden. Maar de thuisploeg zette in de slotfase aan en won uiteindelijk met 4-2. Daarmee liep het team van trainer Wouter Schouten tegen zijn vijfde nederlaag van dit seizoen aan.
Toch was het een bijzondere wedstrijd. Allereerst scoorde Gijs van der Veen uit een vrije trap van Sam Abbink met het hoofd de 1-0. Niet lang daarna maakte Bon Boys gelijk maar in de 13de minuut strafte Koen Oosterhuis geklungel van de Haaksbergse defensie rigoureus af en zorgde voor 1-2. In het resterende deel van de eerste helft was het spel in handen van de thuisclub en terechte koploper in 2I, maar wisten zij uit enkele grote kansen toch niet te scoren. Ook de geel-zwarten lieten nog twee keer van zich horen, maar zowel Gijs van der Veen als Nick Ziggers konden niet echt afdrukken.

Afgekeurd
In de tweede helft leek het direct al 1-3 te worden, maar het doelpunt van Nick Ziggers werd afgekeurd. De gehele tweede helft was wederom in het voordeel van Bon.Boys. Toch liet de ploeg van trainer Wouter Schouten ook zeker een aantal keren zien dat het in deze klasse nog steeds een woordje mee kan spreken, want ook in deze fase werden er enkele goede kansen afgedwongen.
Met nog een kwartier te spelen viel alsnog de 2-2 uit een schuiver vanaf twintig meter in het uiterste hoekje. Bon Boys ging door en vond in de laatste tien minuten nog tweemaal het net. Daarmee moest Vorden 1 als nummer 11 met elf punten uit tien wedstrijden het speelveld verlaten.
Komende zondag sluit Vorden 1 het kalenderjaar 2022 af met een uitwedstrijd tegen Lemelerveld.