Wethouder Antoon Peppelman. Foto: Wilfred Chevalking

Wethouder Antoon Peppelman. Foto: Wilfred Chevalking

In het zonnetje

Dat we in een prachtige en veelzijdige gemeente leven weten we. Veel zaken vinden we echter gewoon en vallen ons niet alle dagen op.

Daarom was het mooi en belangrijk om 9 november tijdens de eerste verkiezing van de Ondernemer van het jaar in Bronckhorst de schijnwerpers eens te zetten op ons bedrijfsleven, de ondernemers in Bronckhorst.

Wat meteen duidelijk is als je naar onze ondernemers kijkt: de hoeveelheid en variƫteit aan mooie bedrijven die binnen onze gemeente actief zijn. Van starter tot bedrijven met honderden medewerkers. Klein of groot maar allen van belang voor ons allemaal. Bedrijven bieden werkgelegenheid, zorgen voor aantrekkelijke winkelgebieden en hebben een belangrijke functie voor ons verenigingsleven dat zij vaak op verschillende wijzen sponsoren.

Tijdens het feestelijke programma die avond werden alle genomineerden prachtig uitgelicht en uiteindelijk werden op voordracht van een jury de prijzen voor Ondernemer van het jaar en Starter van het jaar toegekend en uitgereikt. Ook mooi was het grote succes van de Publieksprijs. Maar liefst 2.779 mensen brachten hiervoor hun stem uit.

Topje van ijsberg
De Takkenkamp Groep uit Zelhem (Ondernemer van het jaar), De Wondere Wereld uit Vorden (Starter van het jaar) en Kledingzaak Frederiks by Jessi en Frederinks Mannemode uit Hengelo (Publieksprijs) gingen met de eer strijken. Deze drie bedrijven waren die avond de top van de ijsberg. Maar met deze verkiezing spreken we onze enorme waardering uit voor alle bedrijven en ondernemers in Bronckhorst, waarvan ik er een groot aantal heb ontmoet tijdens de avond.

Goede gesprekken
Dat was ook het mooie van de bijeenkomst. De ontmoetingen met en tussen ondernemers onderling. Om van elkaar te horen wat er speelt en van elkaar te leren. Wellicht komen er nog interessante samenwerkingen uit voort.

Antoon Peppelman, Wethouder Economische zaken