Bestuurscolumn

Bestuurscolumn

BRONCKHORST – We kijken aan het einde van het jaar vaak terug, maar willen ook vooruitkijken. We hebben in de afgelopen tijd weer een aantal goede bijeenkomsten gehad.

In september brachten we een bezoek aan VHL in Laren van Joost Leenen (lid van BKB vanaf de oprichting) en Ronald van Haren (lid Larense Ondernemers Vereniging). Zij werken nu samen binnen VHL. Marcel Ratering van het Graafschap College verzorgde hier de presentatie ‘Samen sterk in de regio naar de toekomst’. Belangrijk hierbij is dat, door een bundeling van krachten, een win-win situatie ontstaat als intensief wordt samengewerkt tussen theorie en praktijk. Door een goede samenwerking verbetert de kwaliteit van de opleidingen.

Op 12 oktober werd in Zelhem weer een zeer succesvolle editie van het ‘Running Dinner’ gehouden. Ook dit jaar mochten we, onder het genot van heerlijke gerechten en drankjes, gewoon zittend aan tafel, netwerken met collega-ondernemers uit de gemeente Bronckhorst.
Op 9 november waren wij bij de eerste uitreiking van de ondernemersprijs van de Gemeente Bronckhorst. Ons lid Jessi Frederiks won de publieksprijs.
Op 23 november namen wij deel aan het door IKZelhem georganiseerde bedrijfsbezoek bij Meesterwerk Werkprojecten (zowel lid van IKZelhem als BKB). Na de inspirerende bijdrage van eigenaar Eddy Gelhever volgde een interessante rondleiding door Ilja Wentink en Carla Jorna, die de dagelijkse leiding vormen.
Tussendoor presenteerde Rick Takkenkamp enthousiast de Takkenkamp Groep, winnaar van de titel Ondernemer van het jaar 2022 in de gemeente Bronckhorst.
Mooie evenementen om op terug te kijken!

Wij kijken nu naar volgend jaar waarin we de samenwerking met IKZ willen versterken. De beide secretariaten zijn druk doende om de Bundelingapp in te richten voor gebruik door zowel IKZelhem als BKB. De IKZ-leden gebruiken de app al enige tijd en zijn hier tevreden over. In onze jaarvergadering op 18 januari 2023 wordt deze app ook geïntroduceerd bij de leden van de BKB.

Als BKB maken we deel uit van de SIKA (Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek). Binnen de SIKA is veel kennis beschikbaar en die wordt met andere bedrijvenkringen gedeeld. De SIKA beslaat de Achterhoek en is ook het aanspreekpunt voor contacten met overheden, instanties, onderwijsinstellingen en andere organisaties. De regiovoorzitter van VNO-NCW maakt deelt uit van het SIKA-bestuur. De SIKA is ook actief op het terrein van bijvoorbeeld bijeenkomsten in Den Haag of Brussel, waarbij een delegatie van het bedrijfsleven in de Achterhoek in gesprek gaat met de politiek.

Al met al gebeurt er veel binnen de BKB, niet alleen voor eigen leden. Wij zoeken naar verbreding en meer onderlinge samenwerking met als doel om elkaar te versterken. Ons motto is dan ook: BKB verbindt en versterkt!

Namens het bestuur van de BKB wens ik u allen fijne feestdagen een gezond 2023!

Pieter Gerrits voorzitter a.i.

AGENDA:
18 januari:

jaarvergadering 19.30 uur De Gouden Karper Hummelo