Dames en jeugd van Quintus winnen

HENGELO - Van de handballers van Quintus hebben alleen de jeugdteams en het damesteam voor punten gezorgd. Beide herenteams, 1 en 2, moesten in de tegenstander hun meerdere erkennen.

Op zondagochtend 4 december speelde Quintus E1 uit tegen OBW E1 in Zevenaar. Quintus kwam op 1-0 en na veel gemiste kansen ook op 2-0. In de tweede helft maakte Quintus nog twee mooie goals en won met 4-0. Op dezelfde dag reisde Quintus D1 naar Zevenaar voor het duel tegen de meiden van OBW D1. Quintus scoorde snel waarna het scoreverloop gelijk opging. Quintus kon de voorsprong uitbouwen door goed te blijven overspelen en de snelheid erin te houden. Bij rust stond het 5-10. Ook in het vervolg had Quintus het verdedigend best lastig. OBW zette meer druk, maar het Hengelose team bleef (redelijk) rustig en toonde zich aanvallend sterker. Eindstand 10-20.

Ook een uitwedstrijd voor de Quintus-dames. In Nijmegen traden zij op 4 december aan tegen Ha-STU. Quintus begon redelijk maar voor de rust kwam Ha-STU dichterbij. Toch wisten de Hengelose dames stand te houden. In de tweede helft kwam Quintus iets beter in het spel en liep uit naar de eindstand van 9-20.

In de vierde wedstrijd op zondag 4 december nam Quintus Heren 1 het op tegen V en S Heren 1 in Groningen. Quintus benutte de eerste helft niet alle gecreƫerde kansen maar bleef gelijk opgaan. Na wat fouten aan de kant van Quintus kwam V en S toch langzaam op voorsprong, die bij rust 10-8 bedroeg. Quintus speelde in de tweede helft fanatieker maar maakt ook net wat extra technische fouten. V en S benutte iedere kans goed in deze helft. Met een stand van 24-18 in het voordeel van V en S was de wedstrijd beslist.

Heren 2 moest een dag eerder aan de bak. De Hengeloƫrs speelden zaterdagavond uit in Geesteren tegen Langeveen 1, een tegenstander die de club de afgelopen jaren niet eerder had ontmoet. Het team uit Geesteren bleek te beschikken over veel lengte en routine waardoor al snel duidelijk werd dat Quintus niet de betere partij was. Ruststand 14-9. Na rust was het spelbeeld hetzelfde, maar door slordigheden en vermoeidheid aan weerszijden vielen er minder doelpunten. Eindstand 23-15.