Avondvierdaagse Winterswijk

Sport

WINTERSWIJK - In de week van 30 mei tot en met 3 juni wordt de 71ste avond-4-daagse in Winterswijk gehouden. Groepen hebben zich al kunnen aanmelden en de individuele wandelaars kunnen zich laten inschrijven op woensdag 25 mei (19.00-20.00) en maandag 30 mei (van17.30- 20.00 uur). Ook op de wandelavonden zelf van 17.30 tot 18.30 uur kan men zich aanmelden. Alle individuele inschrijvingen vinden plaats in het sportcomplex van FC Winterswijk, Jaspersweg 5, Winterswijk.

Er zijn drie afstanden uitgezet: van dinsdag tot en met vrijdag 5km en 10km en van maandag tot en met donderdag 15km. De 15km routes zijn afwijkend van de overige routes en gaan door het fraaie buitengebied van Winterswijk.
Daarnaast wordt er woensdag 1 juni de Kruideniersroute gelopen (ca 2km). Deze route is speciaal bedoeld voor hele jonge wandelaars (met hun ouders) om de sfeer van de vierdaagse te kunnen proeven. Er zijn op de route leuke opdrachten te doen, bedacht door de organisatie.
Ook voor ouderen, of mensen die slecht ter been zijn, is deze wandeling heel goed te doen, want de route is rollator en rolstoel-proof. Aanmelden hiervoor op 1 juni.

Parkeren fietsen en auto’s
Omdat in wijk de Pas een grote renovatie gaande is, zijn de parkeerplaatsen voor auto’s zeer beperkt: alleen achter het zwembad is er ruimte, niet op de parkeerplaats voor het hoofdgebouw van Fc Winterswijk aan de Jaspersweg. Deelnemers en ‘halers/brengers’ worden verzocht zoveel mogelijk op de fiets te komen en zo effectief mogelijk te stallen op de aangewezen fietsstallingen.

Intocht
Op vrijdag 3 juni is de intocht vanaf het plantsoen bij de Berkhof. Om 20.00 uur vertrekken de wandelaars met de muziekkorpsen van Crescendo en Concordia als begeleiding via De Lange Brug, Peperbus, Groenloseweg naar het finishveld bij Fc Winterswijk. In het plantsoen van de Berkhof worden alleen deelnemers toegelaten. Het publiek wordt verzocht langs de route een plekje te zoeken om een leuke beloning uit te delen.

Voor een uitgebreid overzicht van starttijden en inschrijfgeld en verder informatie: www.fcwinterswijk.nl/informatie/avond-4-daagse.aspx