Afbeelding

Vacatures voor vrijwilligers

Algemeen

WINTERSWIJK - De coördinatoren van het Vrijwilligerspunt zijn van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur aanwezig bij het Vrijwilligerspunt, Roelvinkstraat 2. Ook kan men telefonisch inlichtingen inwinnen. Bel daarvoor met telefoonnummer 0543-200026 of stuur een mail naar info@vpwinterswijk.nl.. Men kan terecht voor informatie over onderstaande vacatures, maar ook om voor andere functies voor vrijwilligers.

Hulpgoederen Oekraïne
Nog steeds is er behoefte aan hulpgoederen voor de Oekraïne. Voor de inzameling en transport naar de Oekraïne werken de Aaltense- Doetinchemse en Winterswijkse Uitdaging nauw samen met Ruben Lubbers van BestelRent. De in Winterswijk, bij Mini Manna ingeleverde en de via het netwerk van de Rotary beschikbaar gestelde hulpgoederen, gaan naar Terborg alwaar Ruben Lubbers zijn Oekraïense netwerk van grotere transportbedrijven aanspreekt. Deze transportbedrijven rijden vaak leeg naar de Oekraïne om daar goederen voor West-Europa te laden. Door op deze manier van bestaande netwerken gebruik te maken komen goederen op de goede plaats terecht. Inwoners die ook hulpgoederen aan willen bieden kunnen nog steeds terecht bij Mini Manna, Ratumsestraat 16. De hier ingezamelde goederen worden dagelijks door de Rova opgehaald en naar de opslaghal van de Winterswijkse Uitdaging gebracht. Voor meer info over hulpgoederen of andere hulp kan men contact opnemen met de WUh Tel nr. 0543 200006 of stuur een mail via het meldpunt Oekraïne: https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt-oekraine

Bezorger gezocht
Voor de bezorging van voedselpakketten van de Voedselbank zoekt men een vrijwilliger die op de vrijdagmiddag de pakketten wil bezorgen bij ouderen in Winterswijk. De bezorging is tussen 14.30 en 16.00 uur. Het gaat om twee adressen in Winterswijk die zich dicht bij elkaar bevinden. Lijkt het je leuk om dit te doen en draag je op deze manier bij aan een socialer Winterswijk, reageer dan via de site van het Vrijwilligerspunt. Een mail sturen naar arnold.vellekoop@legerdesheils.nl kan uiteraard ook.

Energieconciërge
Ben jij een handige klusser en ben je een aantal uren per week als vrijwilliger beschikbaar? Voor een project om inwoners te helpen die hun energierekening nauwelijks kunnen betalen zoek Duurzaam Winterswijk energieconciërges die mensen willen helpen in de eerste stappen om hun huis duurzamer te maken en zo de hoge energierekening te verlagen. Als energieconciërge kom je op afspraak bij de mensen thuis en je helpt hen met allerlei kleine energiebesparende maatregelen in huis. Het gaat dan bijvoorbeeld om het aanbrengen van tochtstrip, radiatorfolie en ledlampen. Van tevoren wordt bekeken welke maatregelen nodig zijn. Hierin werkt men nauw samen met het kluspunt van de Winterswijkse Uitdaging.
Wil je meer weten? Kom dan langs bij Centrum Duurzaam Winterswijk in het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1, geopend van di tot en met tussen 13.00 en 17.00 uur. Je krijgt dan meer informatie over de werkzaamheden, de bijbehorende training en het project om mensen die te maken hebben met energiearmoede te helpen. Een mail sturen naar duurzaam@winterswijk.nl mag uiteraard ook.