Mark van Dam en Peter ten Hagen met de cheque. Foto: PR
Mark van Dam en Peter ten Hagen met de cheque. Foto: PR

Winterswijk tast in de buidel voor Oekraïne

Maatschappij Winterswijk

WINTERSWIJK - Afgelopen donderdag overhandigde ABHCity voorzitter Peter ten Hagen een cheque van 2336,80 euro aan Mark van Dam voorzitter van de Winterswijkse Uitdaging. Het geld is afkomstig van de giften van het winkelende publiek in maart en april. Het geld is in de geldboxen die bij de kassa’s van deelnemende winkels stonden gedeponeerd.

Mark van Dam nam de cheque dankbaar in ontvangst. Dit geld zal besteed worden aan de vluchtelingen uit Oekraïne, die in Vredensehof verblijven. Inmiddels zijn er spelmaterialen voor de jeugd aangeschaft. Met deze gift zullen onder andere schoolmaterialen voor de jeugd aangeschaft worden. 

In samenwerking met de Uitdagingen van Aalten en Doetinchem gaan er bijna wekelijks nog hulpgoederen richting Oekraïne. Inwoners die goederen willen doneren kunnen deze inleveren bij Mini Manna, Ratumsestraat 16. In Oekraïne is er behoefte aan medische goederen, hierbij valt te denken aan verband, pleisters, babyspullen. Ook is er, vooral in verband met de gestegen prijzen, behoefte aan babyvoeding. Voor meer info kan men mailen naar oekraine@wuhwinterswijk.nl