Terug van weggeweest: De Dolle Muziekdagen

Algemeen

WINTERSWIJK -Tien jaar geleden was de laatste keer dat de Dolle Muziekdagen in Winterswijk werden gehouden. Voor Danny Nijman van café De Stam reden om te kijken of het weer mogelijk was een dergelijk evenement opnieuw op te starten

Door Lineke Voltman

“De laatste jaren liep de animo voor de Dolle Muziekdagen steeds verder terug. Inmiddels is er veel veranderd in de horecawereld in Winterswijk”, zegt Nijman. “Er zijn nieuwe ondernemers bijgekomen met nieuwe ideeën en het aantal cafés is flink afgenomen. Om te beginnen heb ik contact gezocht met de gemeente om te informeren of het mogelijk was weer iets te organiseren. Bij voldoende draagvlak ging men akkoord. Daarop heb ik alle horecazaken per mail benaderd en tot mijn genoegen hebben twaalf zaken positief gereageerd met als uiteindelijk resultaat dat de burgemeester ons voor twee woensdagen een algehele vrijstelling wat betreft geluidsnormen heeft verstrekt tot 12 uur ’s avonds.”

De deelnemende zaken zijn heel divers van lunchrooms tot hotels en restaurants en van dancings tot cafés. Iedere ondernemer kan de dag invullen op zijn/haar manier. “Ik kan me voorstellen dat een lunchroom overdag een live programma heeft, restaurants zullen in de loop van de avonds iets organiseren en cafés weer later op de avond. Ook het soort muziek zal verschillen per deelnemer van bands tot schlagerzangeres, maar ook jazz, blues of operettemuziek is mogelijk.

Nijman: “Het enige dat we samen doen is reclame maken, voor de rest mag iedereen doen wat hij wil. Vroeger werkten we met munten maar dat hebben we afgeschaft en de toegang is overal gratis. We willen het heel laagdrempelig houden.”

De Dolle Muziekdagen worden gehouden op twee woensdagen: 27 juli en 10 augustus. De deelnemende zaken zijn: Switch, de Boemel, de Zwaan, de Revolutie, Wunderbar, de Gulle Smid, Bon Appetit, de Lamme, Stad Munster, het Bolwerk, het Weurden en de Stam.

Het volledige programma van de deelnemende zaken wordt later deze maand in deze krant gepubliceerd.