Afbeelding

Totaalverbod op steekwapens

Algemeen

WINTERSWIJK - Heel Winterswijk wordt aangewezen als gebied waarin steekwapens verboden zijn. Net als in veel andere gemeente is ook in Winterswijk sprake van messen/wapens problematiek, laat de gemeente weten. Mensen die met een wapen worden betrapt kunnen een boete verwachten en de politie neemt het wapen in beslag. De gemeente hoopt hiermee meer gewelddadige incidenten te voorkomen. 

Er was in Winterswijk behoefte aan het stellen van een duidelijke norm zodat ook opgetreden kan worden en wapens in beslag genomen kunnen worden. 

Burgemeester Bengevoord: “Tijdens controleacties worden veelvuldig messen of andere wapens gevonden die niet zijn verboden op grond van de ‘Wet wapens en munitie’ maar toch een gevaar vormen voor de openbare orde omdat deze messen wel als steekwapen kunnen worden gebruikt. Door dit aanwijzingsbesluit geldt er voor heel Winterswijk een totaal verbod op het bij zich dragen van gevaarlijke voorwerpen. Hiermee wordt het mogelijk om bestuursrechtelijke te handhaven en deze (steek)wapens in beslag te nemen. Dit bevordert de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de inwoners van Winterswijk.”