Trek er op uit. Foto: Lonneke Ruesink
Trek er op uit. Foto: Lonneke Ruesink Lonneke Ruesink

Samenrijderspunt Winterswijk Samen erop uit

Algemeen

WINTERSWIJK -  Voor inwoners en voor toeristen die niet meer op een gewone fiets kunnen fietsen, maar er toch graag op uit gaan, heeft de WUh de fietsservice van het Samenrijderspunt. Als Winterswijker kun je aangepaste fietsen lenen en ben je in principe geen huur verschuldigd. Toeristen betalen een vergoeding tussen de 7,50 euro en 12,50 euro per dagdeel, afhankelijk van de soort fiets. Vooral om het aanbod te vergroten is het Samenrijderspunt eind vorig jaar de samenwerking met WinterswijkinBeweging aangegaan. Samen beschikt men over een groot arsenaal aan aangepaste fietsen.

Men heeft de beschikking over twee duofietsen, een rolstoeltransportfiets, een driewieler en sinds kort ook een tandem. Al deze fietsen zijn voorzien van trapondersteuning. In samenwerking met de gemeente Winterswijk heeft men ook twee scootmobielen. Deze worden uitgeleend aan inwoners die voor korte tijd minder mobiel zijn. Ook inwoners die op een wachtlijst staan kunnen tijdelijk gratis van deze scootmobielen gebruik maken. Naast deze fietsen met ondersteuning heeft men de beschikking over A-linkers, een sitgo, een funstep, een zitstep, een loopstep, een NRG-bike, framerunners en een opvouwbare loopfiets. Deze fietsen zijn vooral handig als gewoon lopen te vermoeiend is, maar je wel wilt wandelen. Er zijn verschillende soorten en maten; passend voor elke situatie. Belangstellenden en aanstaande gebruikers kunnen altijd een keer binnenlopen bij het inloopspreekuur. Het inloopspreekuur van Winterswijk in Beweging is elke donderdag van 15.00 tot 16.00 uur bij sportvereniging Archeus, Vredenseweg 136 in Winterswijk.

Het Samenrijderspunt beheert, namens de gemeente Winterswijk, de scootmobielpool. Deze pool is een zogeheten voorliggende WMO-voorziening van de gemeente Winterswijk, bedoeld voor inwoners die kortdurend een scootmobiel nodig hebben en/of thuis geen ruimte hebben voor de scootmobiel en/of samen met een fysio- of ergotherapeut hun mogelijkheden voor het gebruik van een scootmobiel willen onderzoeken. Hetzelfde geldt overigens ook voor de andere aangepaste fietsen.
Het Samenrijderspunt is van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur via telefoonnummer 0543 20 00 36 te bereiken. Het adres is Roelvinkstraat 2 in Winterswijk
De aangepaste fietsen en scootmobielen kan men, via www.winterswijkinbeweging.nl voor een dagdeel of een dag reserveren.
Ook beschikt het Vrijwilligerspunt over een kleine pool van vrijwilligers de er graag met een deelnemer op uit gaan. Deze vrijwilligers staat dan op het gewenste tijdstip voor iemand klaar of haalt iemand op. Dit kan men bij de reservering aangeven. Wil men in het weekend gebruik maken van de fietsservice? Dan gelden misschien andere afspraken welke bij de reservering worden besproken.

Vrijwilligers
Lijkt het je leuk om ook je steentje bij te dragen aan de fietsservice van het Samenrijderspunt? Meld je dan aan als vrijwilliger. Er zijn diverse mogelijkheden. Je kunt fietsmaatje worden, maar er zijn ook mensen nodig die de fietsen controleren (remmen, banden, verlichting etc.) en eenvoudig onderhoudswerk en reparaties kunnen uitvoeren. Daarnaast zijn er nog meer taken voor vrijwilligers.
Meer weten? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen (0543 200036) of mailen (samenrijders@vpwinterswijk.nl). Even binnenlopen bij WUh kan natuurlijk ook. Het adres van de WUh, het Vrijwilligerspunt en het Samenrijderspunt is Roelvinkstraat 2 in Winterswijk.
In de vakantieperiode van maandag 25 juli tot en met vrijdag 26 augustus is de WUh gesloten. Het Vrijwilligerspunt, het Samenrijderspunt en het Kluspunt zijn telefonisch en per mail wel bereikbaar. Bel voor informatie het centrale telefoonnummer 0543 200026 of stuur een E-mail naar info@wuhwinterswijk.nl Voor meer informatie over Vrijwilligerswerk bezoek de website van het vrijwilligerspunt www.vpwinterswijk.nl.

Er is een driewieler beschikbaar. Foto: PR