Vedran in actie tijdens een show in de Undercovertent. Foto: Henri Walterbos

Vedran in actie tijdens een show in de Undercovertent. Foto: Henri Walterbos

'Ik kies alleen maar dingen uit die ik zelf heel vet vind'

LICHTENVOORDE - Wat kun je soms ontzettend verrast worden op deze plek. Geen ‘13 in een dozijn’ coverbandjes die hun kunstje doen, maar gerenommeerde muzikanten die met bevriende muzikanten muziek maken die ze leuk vinden om te spelen. Daar waar het uiteindelijk om gaat. Soms ook nog eens in de wonderlijkste combinaties en uit de eigen comfortzone tredend.

Door Henri Walterbos

Vedran Mircetic (42), gitarist van De Staat en inmiddels weer woonachtig in Aalten, stond al een keer of 12 op het podium in de Undercovertent, in diverse sessies. Hij maakte deel uit van meerdere tribute bands, zoals Steve Miller Band, The Doors, Creedence Clearwater Revival, Fleetwood Mac, Allman Brothers Band, Talking Heads, Arno Hintjes and TC Matic, Arctic Monkeys, Radiohead. Niet met al deze bands speelde hij ‘op de Cross’. “Ik ben een liefhebber, dus alles wat ik gaaf vind, vind ik leuk om te doen. Het is tegelijk een ontwikkeling van mijn eigen muzieksmaak. Het is van blues naar moderne pop en alternatieve muziek gegaan. De eerste sessie was met nummers van The Rolling Stones bij de Elegast in Deventer, in 2012 (sinds 2014 buurthuis, HW), als opmaat naar de Zwarte Cross. Precies tien jaar geleden dus, zie ik bij toeval,” lacht Vedran.

Bevriende muzikanten
“Het hele idee achter de Undercovertent was dat bekende muzikanten bevriende muzikanten uitnodigden om met elkaar muziek te maken van een bepaalde band. Dat vind ik heel tof. In de tijd dat het bij Fonz in de Elegast (later uitbater van De Hip, Deventer, HW) ontstond, was het nog heel kleinschalig. Dat is uiteindelijk uitgegroeid tot wat het nu is.
Nu is het toch iets anders dan vroeger, verwachten mensen misschien iets met pruiken op, om wat looks betreft op de band te lijken die je vertolkt. Dat is niet wat wij doen. Zelf kies ik alleen maar dingen uit die ik zelf heel vet vind. Daar kies ik ook de muzikanten naar uit. Dan staat er wel iets op het podium, kun je het met overtuiging brengen.”
Het optreden met 'Fleetwood Mac' staat ook deze keer als een huis en de tent is al goed gevuld. De muzikanten en publiek enthousiasmeren elkaar. Een feest der herkenning, waarbij alle hits voorbijkomen met ‘Go your own way' als sluitstuk. Daarna gaat een ieder  zijn eigen weg. Een lekkere opmaat voor de ware muziek liefhebber.

Foto: Henri Walterbos
Foto: Henri Walterbos
Foto: Henri Walterbos
Foto: Henri Walterbos
Foto: Henri Walterbos
Foto: Henri Walterbos
Foto: Henri Walterbos
Foto: Henri Walterbos