Van Han Bruggert kreeg Jo de Koning (m.) een oorkonde en van Carla Hartelman een mooie bos bloemen. Foto: Carolien Brouwer

Van Han Bruggert kreeg Jo de Koning (m.) een oorkonde en van Carla Hartelman een mooie bos bloemen. Foto: Carolien Brouwer

Jo de Koning na vijftig jaar trainerschap met pensioen

Sport Vorden

VORDEN - Op 8 januari nam de Trimclub Vorden afscheid van één van haar clubiconen: trainer Jo de Koning. De Trimclub Vorden bestaat als sinds 1970 en het is al sinds 1972 (dus vijftig jaren lang!) dat Jo de Koning (mede) de training verzorgt op de zaterdagochtend. 

Jo is met zijn vijftig dienstjaren één van de langst zittende trainers. Kom daar in het betaalde voetbal maar eens om waar het immers een komen en gaan van trainers is.

Een training door Jo kenmerkte zich enerzijds door de gedoceerde fysieke inspanningen. Jo bevorderde ook de geestelijke gezondheid van de leden van de trimclub door zijn oefeningen te larderen met wijsgerige spreuken en overdenkingen.

Maar na vijftig jaar trainerschap en omdat hij inmiddels de leeftijd van 82 jaar heeft bereikt, vond Jo het tijd om toch maar eens met pensioen te gaan. Het trainerschap daar stopt Jo mee. Het hardlopen zal hij voortzetten, maar dan niet meer in Trimclub verband. Daarom nam de Trimclub Vorden afgelopen zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie afscheid van haar clubicoon. Voorzitter Han Bruggert reikte Jo een oorkonde uit vanwege diens benoeming tot erelid van de Trimclub Vorden. Van bestuurslid Carla Hartelman ontving Jo een mooie bos bloemen. 

Op de foto staat een stralende Jo de Koning, die als ‘oudere oudere’ trouwens nog steeds hardloopt als een ‘jongere oudere’. Daarmee is Jo het levende bewijs dat sporten gezond is, of je nu een ‘jongere oudere’ of een ‘oudere jongere’ bent. 

Veel mensen hebben goede voornemens in het nieuwe jaar. Is sport soms één van de goede voornemens? Kom dan gerust eens meetrainen op de zaterdagochtend om 09.00 uur bij de Trimclub Vorden.