Lubron voor de zevende keer kampioen van het zaalvoetbaltoernooi van Velocitas. Foto: PR
Lubron voor de zevende keer kampioen van het zaalvoetbaltoernooi van Velocitas. Foto: PR

Lubron en Dreamteam winnaars zaalvoetbaltoernooi Velocitas

Sport

VORDEN - Het was een gezellige drukte in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 januari in Sporthal Het Jebbink waar het zaalvoetbaltoernooi van Zvv Velocitas plaatsvond.

Het voetbalweekend ging dit jaar voor de verandering van start op zaterdagochtend, waar het de beurt was aan de dames om het toernooi af te trappen. Als alternatief voor het damestoernooi die door omstandigheden dit jaar helaas niet kon doorgaan, werd er in gemixte teams vier keer vijftien minuten onderling met elkaar gespeeld waar het sportieve element voorop stond. Een passend alternatief, maar een toernooivorm zal volgend jaar weer de voorkeur hebben.

Om 12.00 uur stroomden de eerste teams van de herenpoulewedstrijden de sporthal binnen. Een mooie mix van teams met ervaring en van jeugdige spelers verzorgden het middagprogramma. 

De zestien teams waren verdeeld in vier poules waar uiteindelijk de bovenste twee op zondag uitkwamen tijdens de finalemiddag (A-league). De onderste twee gingen verder in de verliezersronde (B-league). Na deze poulewedstrijden van de heren, was het aan de 35+ teams om te laten zien wie van hen als kampioenen aan de feestavond konden beginnen. In competitievorm speelden de deelnemende teams twee keer tegen elkaar, waarna de mannen van Dreamteam zich wederom tot winnaars bekroonden en de titel prolongeerden.

Finaledag 
De B-league werd gewonnen door het team Blauwe Druiven 2. Zij wisten de kleine finale overtuigend te winnen van Team Tim en konden zodoende de eerste plek in de wacht slepen.

In de A-league was het Broadworst United (vorige editie nog winnaar in de B-league) dat zich als eerste plaatste voor de finale. Na een spannend 0-0 gelijkspel in de halve finale tegen Blauwe Druiven 1 waren er elf penalty’s nodig om een plek in de finale veilig te stellen. In de andere halve finale tussen FC Pelzz en Lubron keek Lubron na ruim dertien minuten tegen een voorsprong aan. Toch kregen zij in de laatste seconden nog een doelpunt om de oren waardoor de tweede halve finale ook met penalty’s beslist moest worden. Lubron bleek hierin het meest beheerst en had slechts drie penalty’s nodig om door te gaan.
Waar Broadworst United een nog ongeslagen reeks neerzette op het toernooi, was het juist het in het toernooi gegroeide Lubron dat op voorsprong kwam door een doelpunt van Wiebe de Jong. Dit doelpunt bleek na een gelijkwaardige strijd van twee keer tien minuten genoeg voor een overwinning en zodoende sloot Lubron het toernooi voor de zevende keer als grote winnaar af

Feestavond
Om aandacht te schenken aan het 40-jarig jubileum van de club werd de zaterdag afgesloten bij de nieuwjaarsrock van de All-in Coverband. Tussen de muziek door werd er aandacht geschonken aan het huldigen van het winnende 35+ team en werden de heren van het afgetreden bestuur, Michiel Barink, Jarno Messing en Jan Willem Voortman, bedankt voor hun jarenlange inzet voor de vereniging en het toernooi te maken tot wat het nu is.

Dreamteam wint 35+ competitie. Foto: PR
Spelmoment in de B-league. Foto: PR