Oecumenische viering Raad van Kerken

Oecumenische viering Raad van Kerken

VORDEN - Zondagmorgen 15 januari is er om 10.00 uur in de Christus Koningkerk een oecumenische viering vanwege de Raad van Kerken Vorden/Kranenburg. Deze bijzondere dienst zal in het teken staan van de week van gebed voor de eenheid van de christenen die elk jaar rond deze tijd wereldwijd gehouden wordt. 

In deze viering komen gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Vorden en de parochianen van de Christus Koning/H.Antonius van Padua parochie samen. Het thema zal zijn: 'Doe goed zoek recht'. Voorgangers zijn ds Ruben den Hertog en Emeritus pastoraalwerker Wil Matti. De muzikale begeleiding is in handen van Mirjam Berendsen die het orgel zal bespelen.

Ook voor de kinderen zal er genoeg te beleven zijn, want zij gaan naar de kindernevendienst waar voor hen een apart programma is. Er zal een collecte gehouden worden voor een goed doel en voor de plaatselijke Raad van Kerken. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en kan er nog gezellig nagepraat worden onder het genot van koffie en thee en voor de jongsten zal er limonade zijn. 

In verband met deze oecumenische viering is er in de Dorpskerk op deze zondag geen dienst. Het is ook mogelijk om via de livestream van de Dorpskerk vanuit huis de dienst in de Christus Koningkerk met beeld en geluid te volgen. Dit kan via www.pgvorden.nl/thuismeevieren of kerkdienstgemistvorden.nl. Op de website is op de zondagsbrief de volgorde te zien van de dienst. De Raad van Kerken nodigt een ieder van harte uit.