Pauzemomentje tijdens de winterwandeling vanaf de Wildenborchse Kapel. Foto: Jacques van Hooijdonk

Pauzemomentje tijdens de winterwandeling vanaf de Wildenborchse Kapel. Foto: Jacques van Hooijdonk

Heerlijk zonnetje tijdens Wildenborchse winterwandeling

VORDEN - Het was zondag 8 januari tegen 11.00 uur al dringen geblazen bij de inschrijving in de Wildenborchse Kapel voor de winterwandeling. Linie en Diny, ‘de Mölledeerns’, luisterden de sfeer op door gezellige muziek te spelen op hun accordeon. De opkomst was goed, met ongeveer 375 inschrijvingen, al had de organisatie stiekem gehoopt dat het met dit prachtige weer iets drukker zou zijn met een temperatuur van ongeveer twaalf graden in de luwte en in de zon zeker nog een aantal graden warmer!

Maar naar verluid heerst er een flinke griepgolf in de regio en wie weet speelde keuzestress ook een rol nu er op deze dag veel meer winterwandelingen in de buurt georganiseerd zijn. Er kon gekozen worden uit twee afstanden, zeven of veertien kilometer. Het meest liepen de deelnemers door het Grote Veld en over zandpaden. De zon brak er hier en daar goed doorheen, waardoor je rustig je muts en handschoenen op kon bergen. Je zag menigeen lopen met de jas open. Natuurlijk eigenlijk te warm voor de tijd van het jaar. Madeliefjes keken je onderweg aan en meerdere bomen stonden al uitbundig met hun bloeiende katjes te pronken.

Na een flink deel van de route gelopen te hebben, stond aan de rand van het Grote Veld een informatiestand van de Vogelwerkgroep waar veel informatie werd gegeven en allerlei vogelkasten stonden opgesteld. Heel interessant. Hier was ook de eerste pauze waar gekozen kon worden uit een beker warme chocolademelk of glühwein. Na deze gezellige onderbreking werd met frisse voet de route vervolgd. Het laatste deel van de wandeling was ook weer prachtig door het Grote Veld en daarna terug richting de Kapel, waar de deelnemers in het Bosket nog een heerlijke kop erwtensoep werd aangereikt.