De op de Nieuwjaarreceptie van de gemeente Bronckhorst aanwezige sporters werden gehuldigd voor het publiek. Foto: Liesbeth Spaansen
De op de Nieuwjaarreceptie van de gemeente Bronckhorst aanwezige sporters werden gehuldigd voor het publiek. Foto: Liesbeth Spaansen

Sporters gemeente Bronckhorst gehuldigd

Sport Hengelo

BRONCKHORST/HENGELO – Een twintigtal sporters konden tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bronckhorst, woensdag 11 januari in het gemeentehuis in Hengelo, persoonlijk worden gehuldigd voor hun grote prestaties. Wethouder sport Evert Blaauw sprak zijn waardering daarvoor uit en reikte de oorkondes en bloemen aan. Bij speaker Frans Miggelbrink blikten ze even terug op deze prestaties, maar keken ook zeker uit naar de toekomstige doelen.

Door Liesbeth Spaansen

“Het is weer prachtig om zoveel kampioenen te kunnen verwelkomen en te feliciteren met hun behaalde resultaat”, is de wethouder enthousiast.
Los van de kampioenen, keek Evert Blaauw in gesprek met Frans Miggelbrink terug op het sportjaar 2022, in de hele breedte een bijzonder jaar. “Je moest in coronatijd creatief zijn. Er werd veel gewandeld en gefietst en de sporters wilden toch hun prestaties doen.” Clubs konden elkaar versterken, zoals de volleybalvereniging die niet in de sporthal mocht, maar op de voetbalvelden buiten terecht kon. “Daar komen mooie samenwerkingsverbanden uit.” Ook de opstapdag ‘Oerend hard’, georganiseerd voor kinderen uit Bronckhorst om kennis te maken met motorsport bij Halmac, was een groot succes met 200 kinderen.

KAMPIOENEN 2022
Maikel Schennink uit Zelhem werd met zijn paard eerste op het NK ZZ Paardspringen (op de 1.35m) Indoor.
Iris Jaspers uit Drempt werd in twee disciplines Nederlands Kampioen: Aerial Hoop Sports en Areal Hoop Artistic. Zij behaalde ook een tweede plek tijdens het WK World Pole and Aerial Championships, waarna zij haar eerste plaats op de wereldranglijst heeft behouden.
Mike Fafieanie uit Vorden werd derde op het NK Adventure racen; dit is een combinatie van outdoorsport en verschillende opdrachten. Hij vindt het mooi om te mogen ‘buitenspelen’, zoals hij lachend uitlegde.
Linde Harmsen uit Hengelo (Gld.) behaalde met haar pony Falco een mooie prestatie. Zij werd tweede op het NK Samengestelde Wedstrijd (SGW: dressuur, springen en cross) Eventing van de KNHS.
Jan Hendriks uit Keijenborg eindigde op het NK eerste bij het Dagbiljarten eerste klasse.
Stan Dekkers uit Vorden had veel kleinere vissen gevangen en behaalde daarmee de derde plaats op het NK Dobbervissen junioren onder de vijftien.
Voor de derde achtereenvolgende keer eindigde Yannick Siebelink uit Zelhem van SIJS uit IJzevoorde de eerste plek op het NK Luchtpistool junioren A.
Siem Pardijs uit Wichmond deed mee aan het NK Individueel en synchroon trampoline springen en eindigde als eerste.
Marian van Hilst uit Steenderen werd eerste tijdens het EK Long Distance triathlon (zwemmen, fietsen en hardlopen) en op het NK duathlon (hardlopen, fietsen, hardlopen) voor dames 50+.
Rens Stijf uit Zelhem behaalde een derde plek bij het NK Open water zwemmen 5000 meter vrije slag en Korte baan 1500 meter vrije slag. Hij traint hard voor deelname aan de Olympische Spelen.
Richard Vliem en vader Gert Jan Vliem uit Zelhem, Ard Reinders uit Halle en Gerrit Uilenreef uit Vorden eindigden als team in het NK derde bij het Touwtrekken 600 Open NK.
Tijmen Wisselink uit Zelhem behaalde op het NK Indoor Atletiek 1500 meter onder 20 jaar een derde plek.
Michel van Tilburg uit Halle reed goed tijdens meerdere wedstrijddagen. Bij het NK Trial, categorie Nationalen bij de jubilerende ZAMC werd hij eerste.
Florent Rexwinkel uit Drempt, Siebe Gijsberts uit Hummelo en Bart Hofstede en Rick Jonker uit Laag-Keppel behaalden als Jeugdtennisteam 11- tot 14-jarigen een eerste plaats op het NK.

Springruiter Maikel Schennink. Foto: Liesbeth Spaansen
Iris Jaspers, World Pole and Aerial Championships. Foto: Liesbeth Spaansen
Adventure racer Mike Fafieanie. Foto: Liesbeth Spaansen
Eventing ruiter Linde Harmsen. Foto: Liesbeth Spaansen
Biljarter Jan Hendriks. Foto: Liesbeth Spaansen
Junior dobbervisser Stan Dekkers. Foto: Liesbeth Spaansen
Junior luchtpistoolschutter Yannick Siebelink. Foto: Liesbeth Spaansen
Trampolinespringer Siem Pardijs. Foto: Liesbeth Spaansen
Trampolinespringer Siem Pardijs. Foto: Liesbeth Spaansen
Long Distance triatleet Marian van Hilst. Foto: Liesbeth Spaansen
Open water en korte baan zwemmer Rens Stijf. Foto: Liesbeth Spaansen
Touwtrekkers Richard Vliem, Ard Reinders en Gert Jan Vliem. Foto: Liesbeth Spaansen
Indoor atleet Tijmen Wisselink. Foto: Liesbeth Spaansen
Wethouder sport Evert Blaauw (l.) en speaker Frans Miggelbrink. Foto: Liesbeth Spaansen
De aanwezige sporters ontvangen applaus. Foto: Liesbeth Spaansen