Dash dames 1 wint, maar laat vijfpunter schieten

Sport Vorden

VORDEN - Ook al kende de wedstrijd een beetje zuur einde, de dames van Dash hebben hun ongeslagen thuisstatus ook afgelopen zaterdag weten te behouden. Een vijfpunter leek tegen Donitas in de maak, maar de Vordense volleybalsters gaven de vierde set bij een 23-19 voorsprong toch nog uit handen: 3-1.

Na de gewonnen thuiswedstrijd van vorige week zaterdag tegen de nummer 3 mochten de dames van Dash op 21 januari wederom weer een thuiswedstrijd spelen. Het team dat tegen Dash moest aantreden kwam helemaal vanuit Groningen. Donitas had de Vordense dames thuis nipt verslagen: 3-2.
De eerste set begon scherp, maar ging gelijk op. Er werd over en weer punten gemaakt en geen van beide teams kon een gat slaan. Het tij keerde bij een 14-12 voorsprong voor Dash. Een goede serveserie tilde de dames ineens naar 22-12. Dit was wat ze nodig hadden en de set werd overtuigend binnengehaald: 25-14.
Dit gevoel moest Dash zien vast te houden in de tweede set. De pass lag prima waardoor het spel mooi verdeeld kon worden. Via tactische prikballen en handig gebruik van de lange blokkering stonden de dames goed. Toch ging het in het begin van de set gelijk op waardoor het belangrijk was dat de dames niet zouden inkakken. Dit gebeurde niet en de set werd gewonnen met 25-19.
De derde set was eigenlijk een kopie van de eerste. Wederom door een goede serveserie, mooi spel en goed verdedigen konden de dames langzaam uitlopen op het team uit Groningen. Dash speelde stabiel en won ook de derde en beslissende set met 25-19.

Toetje
De wedstrijd was al gewonnen, maar het kon nog leuker worden met de vierde set, ook wel het toetje genoemd. De dames begonnen opnieuw sterk maar maakten in de middenfase van de set meer eigen foutjes, waardoor Donitas richting de eindfase dichterbij kwam. Met een 23-19 voorsprong voor Dash leek de set gespeeld, maar toen kantelde alsnog het wedstrijdbeeld door persoonlijke fouten en het niet kunnen scoren. Dit zorgde ervoor dat Donitas net dat extra stapje erbij deed en de set binnensleepte: 23-25.
Het mislopen van de vijfpunter was even zuur, maar Dash kan toch terugkijken op een prima, stabiele wedstrijd. Met deze punten stijgt Dash weer ietsje verder op de ranglijst. Komende zaterdag, 28 januari, gaan de dames richting het noorden. Zij treden om 18:00 uur aan tegen Emmen dames 1. De twee teams staan dicht bij elkaar op de ranglijst dus het belooft weer een mooie wedstrijd te worden.