Harmonie Vorden viert de liefde met concert

VORDEN - Ruim tien jaar geleden zijn twee harmonieorkesten in Vorden gefuseerd tot één vereniging, Harmonie Vorden. Een muzikaal orkest van ongeveer zestig muzikanten. Daarnaast is er het leerlingenorkest en de slagwerkgroep. In dit jubileumjaar viert Harmonie Vorden het tienjarig bestaan met verschillende feestelijke concerten en evenementen. Het eerstvolgende concert vindt plaats op zondag 12 februari om 14.30 uur in het Kulturhus in Vorden. Een concert in het thema van Valentijn, om de tienjarige liefde te vieren.

Het thema liefde is een breed onderwerp, vanaf binnenkomst bij het Kulturhus zullen bezoekers zich begeven in een sfeer van romantiek. Uiteraard is het muzikale programma hierop aangepast. Met stukken om in weg te dromen zoals ‘Valentin’s Chorale’ en het bekende ‘Somebody to love’. Dat liefde niet alleen rozengeur en maneschijn is, wordt duidelijk ‘The Phantom of the Opera’. Bij liefde horen ook tranen, soms tranen van geluk maar soms ook van verdriet. Op 2 februari 2002 liet Koningin Maxima dé wereldbekende traan zien bij het stuk ‘Adiós Nonino’. Dat herinneren veel mensen zich ongetwijfeld nog! Dit en nog veel meer gepresenteerd als compleet liefdesverhaal is te bekijken en beluisteren bij Harmonie Vorden!

Omdat de vereniging weet en hoopt dat velen Harmonie Vorden een warm hart toedragen, is er samenwerking gezocht met Bakkerij Van Asselt. Onder het mom, liefde is geven en nemen. Wie donateur is, of besluit donateur te worden, krijgen een beetje liefde! Met een cadeaubon zijn op zaterdag 18 februari twee ‘Zwanenhals harten' op te halen bij Bakkerij Van Asselt. Een traditionele Vordense lekkernij in een speciale vorm gegoten, als symbool voor het ‘samensmelten' van de twee orkesten. Deze cadeaubon is op te halen bij het concert op 12 februari voor wie donateur wordt of is.

Entreekosten zijn 5 euro per persoon. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen het concert gratis bezoeken.