Spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

VORDEN - Op 24 januari start de Bibliotheek Vorden in samenwerking met Stichting Welzijn Vorden met een wekelijks spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Het spreekuur is elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek in Vorden aan de Raadhuisstraat 6.

Men kan hier terecht voor zaken regelen met de overheid via de computer, videobellen of online bankieren. Ook wordt geholpen met vragen over mobiele telefoon, tablet of laptop. De hulp is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.


bibliotheekwest achterhoek.nl/ido


Nieuw: de Dorpskamer

VORDEN - De Dorpskamer is in samenwerking met de gemeente Bronckhorst, stichting Stadskamer en Welzijn Vorden tot stand gekomen. Het is een aanvulling op het uitgebreide aanbod van voorzieningen van Welzijn Vorden en richt zich vooral op inwoners die zich eenzaam voelen en lastiger aansluiting vinden bij de reeds bestaande activiteiten in Vorden. De Dorpskamer is een inloopvoorziening waar iedereen uit de gemeente Bronckhorst gewoon kan binnenlopen. Hierbij is een indicatie of vooraf aanmelden niet nodig. Men ontmoet elkaar en er wordt gezamenlijk gekeken naar wensen en mogelijkheden voor ontwikkeling en (weer) meedoen. Wees welkom om 'samen een bakkie' te doen en te onderzoeken of de Dorpskamer iets voor jou kan betekenen.


Zangdienst Vorden Zingt

VORDEN - Zondagavond 29 januari om 19.00 uur is er in de Dorpskerk Vorden weer een zangdienst. Samen bekende liederen zingen uit diverse bundels waarvan een deel in de afgelopen tijd op verzoek is aangevraagd. De muzikale begeleiding is in handen van Mirjam Berendsen die het orgel bespeelt. Daarnaast zal er een korte overdenking gehouden worden door oud-plaatsgenoot ds. Freek W. Brandenburg, tegenwoordig woonachtig in Aalten. Verder zal er na afloop koffie en thee zijn en kan er nog gezellig nagepraat worden. Er is de mogelijkheid om nieuwe verzoekliederen aan te vragen voor de volgende zangdienst. Het is ook mogelijk om vanuit huis mee te doen via de livestream van de Dorpskerk www.pgvorden.nl/Thuismeevieren of kerkdienstgemistvorden.nl. Iedereen van harte welkom.