Drie keer winst voor Quintus

HENGELO - Drie teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun thuiswedstrijden in Sporthal de Kamp in Hengelo. Zowel de D-jeugd als het Dames- en Herenseniorenteam hielden de punten in Hengelo.

Voor de D-jeugd van Quintus stond er zondagochtend een spannende wedstrijd op het programma, tegen Artemis D2. Om nog kans te maken op het kampioenschap moet nu elk punt (dik) gepakt worden. De wedstrijd startte met een tegengoal, maar daarna ging het steeds gelijk op. Met goed samenspel ging Quintus toch met een kleine voorsprong de rust in. In de tweede helft zat Quintus er beter in en werd er strakker verdedigd. Ondanks soms onnodig balverlies in de aanval liep Quintus iets verder uit, door mooie goals, goed keeperswerk en doorzettingsvermogen. Knap gespeeld met uiteindelijk winst, 18-13.

Dames 1 van Quintus speelde tegen HCW dames 2. Het gastteam begon met de bal deze wedstrijd, maar de Quintusdames stonden sterk in de dekking. Als het thuisteam aan de bal kwam werd er snel gescoord. Door middel van goede samenwerking was het een fijne wedstrijd. Quintus stond vooral lang in de dekking en scoorde zelf uit snelle aanvallen. Eindstand 30-8.

Heren 2 speelde thuis tegen Achilles 3 uit Apeldoorn. Het thuisteam was aanzienlijk jonger dan de routiniers van Achilles, mede omdat Quintus zich had versterkt met enkele spelers uit de B-jeugd. Quintus zette daarom vol in op de snelle tegenaanval. Dat wierp zijn vruchten af waardoor er tamelijk eenvoudig een ruststand van 19-11 werd genoteerd. Ook na rust wisten de mannen van Quintus gemakkelijk te scoren uit break-outs en snelle combinaties, waardoor een ruime zege werd geboekt. Eindstand 34-21.