Lammetjesdag bij schaapskudde de Belhamel in het Grote Veld. Foto: De Belhamel

Lammetjesdag bij schaapskudde de Belhamel in het Grote Veld. Foto: De Belhamel

Oerrr lammetjesdag bij schaapskooi Grote Veld

WARNSVELD - Het is kraamfeest bij schaapskudde de Belhamel in het Grote Veld, want er zijn weer lammetjes geboren. Dat wordt op zaterdag 25 maart gevierd tijdens de Oerrr Lammetjesdag. De boswachters van Natuurmonumenten en de herders van schaapskudde de Belhamel hebben tussen 10 en 14 uur leuke activiteiten in petto. Locatie is schaapskooi Graafsekamp in Warnsveld (Werkseveldweg 2). 

Bezoekers kunnen wandelen rondom de schaapskooi, waar de lammetjes te zien zijn. Er is een speurtocht 'Brammetje het Lammetje' en er kan een tocht gemaakt worden over het blote voetenpad. Bij de kooi zijn er hapjes en drankjes, verzorgd door vrijwilligers van Schaapskudde de Belhamel. Kinderen kunnen zich vermaken in een knutselhoek. De groteren kunnen terecht op de informatiemarkt met kraampjes met handgemaakte producten of in gesprek met boswachters en herder. In de wei tegenover de kooi zijn op gezette tijden demonstraties schapendrijven door de herder. Een waar spektakel.

Prijzen en tickets 
Tickets zijn te boeken op onderstaande website. Natuurmonumenten- en Oerrr-leden hebben gratis toegang, kinderen van niet-leden betalen 2,50 euro. Door het kraambezoek te verdelen in tijdsblokken wordt de drukte gespreid. Per tijdsblok van één uur is er ruimte voor 200 bezoekers. De totale duur van de activiteit is circa anderhalf uur. Kinderen die ter plaatse Oerrr-lid worden krijgen een superleuke lammetjesknuffel als welkomstgeschenk.
Er is geen toilet aanwezig en honden zijn niet toegestaan. Lammetjes knuffelen kan niet, maar kijken natuurlijk wel. Parkeren in het weiland tegenover de schaapskooi. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, dus kom zoveel mogelijk op de fiets.

Grote Veld
Het Grote Veld is een afwisselend wandelgebied met bos, hei en bijzondere bewoners. Een gebied waar je nog kunt verdwalen. Kom vooral nog eens terug. De schaapskudde helpt trouwens bij het heidebeheer van Natuurmonumenten in het Grote Veld. De schapen grazen ongewenste grassen tussen de heide weg en houden zo de heide gezond en vitaal.


oerrr.nl/lammetjesdagen