Inzamelactie kleding en schoenen voor betere zorg moeder en kind

VORDEN - Op zaterdag 1 april kunnen in Vorden kleding en schoenen worden ingeleverd. Vrijwilligers zijn aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur bij de Christus Koning Kerk aan Het Jebbink 8 en bij het Heiligenbeeldenmuseum aan de Ruurloseweg 101. Donaties komen ten goede aan het project van Cordaid waarbij gezondheidsvoorzieningen voor moeder en kind in de Borana-zone (Ethiopië) worden verbeterd.

Om bovenstaande doelstelling te bereiken, zijn naast donaties van kleding en schoenen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken welkom. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak inleveren. De vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan.

Investeren in zorg
Zwangerschap, geboorte, de eerste levensjaren; het zijn in Nederland doorgaans vreugdevolle gebeurtenissen. In veel Afrikaanse landen, waaronder Ethiopië, is veilig bevallen niet vanzelfsprekend. Door een gebrek aan goede gezondheidszorg overlijden schrikbarend veel moeders en jonge kinderen aan complicaties die voorkomen en/of verholpen hadden kunnen worden. Ambitieuze overheidsinterventies in de gezondheidszorg van Ethiopië hebben gezorgd voor een daling van de kindersterfte en een verbetering van het algehele zorgstelsel, maar er zijn nog altijd grote uitdagingen. Omdat de gezondheidsvoorzieningen vaak ver weg zijn en ze kampen met extreme armoede, is goede zorg niet dichtbij en (vrijwel) niet te betalen. Met name moeder en kind in afgelegen dorpen, zoals de Borana-zone, zijn erg kwetsbaar. Met de donaties kan worden gezorgd voor betaalbare én bereikbare zorg en de cijfers van moeder- en kindersterfte in Ethiopië nog verder terugdringen.

Sam's Kledingactie
Al ruim 55 jaar zet Stichting Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood zich in om middels het inzamelen van kleding en schoenen gelden te generen voor onder andere de (nood)hulpprojecten van Cordaid. Ieder voor- en najaar organiseert de organisatie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Voor meer informatie over Sam's Kledingactie en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd, bel of mail, of kijk op de website.


088 – 20 80 100

info@samskledingactie.nl

www.samskledingactie.nl