Kerken Vorden vieren samen Pinksteren

VORDEN - Zondag 28 mei om 10.00 uur gaan de kerken in Vorden gezamenlijk het Pinksterfeest vieren in de Christus Koningkerk aan het Jebbink. De plaatselijke Raad van Kerken heeft een oecumenische dienst voorbereid waarbij er voor jong tot oud van alles te beleven is. De voorgangers in deze viering zullen zijn ds. Ruben den Hertog en dhr. Ton Rutting. Het thema zal zijn: 'Vuur van Gods liefde; kom!'. Voor de allerkleinsten is er oppas en de kinderen gaan tijdens de dienst naar hun eigen ruimte waar voor hen kindernevendienst is en ook aan de tieners is gedacht want voor hen zal er op dat moment tienerdienst zijn.

Verder zal er veel ruimte zijn voor samenzang die muzikaal begeleid zal worden door organiste Mirjam Berendsen. De eerste collecte zal gehouden worden voor Kerk en Vluchteling Zutphen en omstreken die in de zomervakantie activiteiten organiseren voor de kinderen die verblijven in het asielzoekerscentrum in Zutphen. De tweede collecte zal bestemd zijn voor de Raad van Kerken in Vorden.
In verband met deze oecumenische viering zal er dan op deze zondag geen dienst zijn in de Dorpskerk. Na afloop zal er koffie en thee zijn en limonade voor de kinderen en kan er nog gezellig nagepraat worden. Bij mooi weer zal dit buiten op het plein plaatsvinden. De Raad van Kerken nodigt een ieder van harte uit.