Dash-dames na goede start onderuit in Emmen

Sport

VORDEN - De dames van Dash hebben zaterdag aan hun goede start in de uitwedstrijd in Emmen geen vervolg kunnen geven. Ze lieten de tegenstanders in hun spel komen en hadden in het vervolg weinig meer in te brengen. Het werd 3-1.

Het was voor de Vordense dames weer een verre reis, maar daar zijn ze in een competitie met met meerdere teams uit Groningen, en teams uit Sneek, Assen en Klazienaveen al wel een beetje aan gewend. Dan valt Emmen nog best mee. De Vordenaren hebben daar de afgelopen jaren al vaker gespeeld en er is een soort haat/liefde verhouding ontstaan. Of er wordt erg goed gespeeld en de winst wordt overtuigend binnengesleept, of er wordt een hele slechte pot gespeeld waar het liefst niet meer aan gedacht of over gepraat wordt. Voorafgaand aan deze wedstrijd stond Dash op een nette 6de plaats en Emmen was elfde.

Na een week waarin niet compleet getraind werd vanwege wat vakanties en een wintersport, kon Dash ook niet compleet richting Emmen. Helaas ontbrak Amke. De overige elf begonnen optimistisch aan de wedstrijd. Het eerste punt ging direct naar Emmen, maar aan de hand van een aantal service series, waarin vooral die van Anne uitblonk, liepen de Dash-dames uit naar een ruime voorsprong. Dankzij ook aardig wat fouten aan Emmense kant won Vorden de eerste set.
Tijdens de kantwissel wisten de Dash-dames al dat ze een stuk beter voor de dag zouden moeten komen als Emmen erin zou slagen de foutenlast omlaag te krijgen. Dat laatste gebeurde inderdaad, maar Dash volleybalde die tweede set vooral tegen zichzelf. Het lukte niet meer om de passlijn van Emmen onder druk te krijgen. Zelf kwam Dash wel onder druk, de blokkering stond niet meer goed, de dames konden de gaten niet meer vinden in de verdediging van Emmen en zakten steeds dieper weg in het zelfgegraven gat.
Door een aantal oplevingen kwam Dash in de derde set nog dicht bij de setwinst, maar de vierde was gelijk aan de tweede, Vorden kon geen vuist meer maken en geen grip meer krijgen op het spel van Emmen.

Komende zaterdag, 23 maart, staat de thuiswedstrijd tegen VC Zwolle DS2 op het programma, de huidige koploper. Dit zal een ontzettend pittig potje worden. In de eerste competitiehelft kon Dash één punt pakken tegen deze tegenstander. De dames hopen dit resultaat te evenaren of zelfs te verbeteren, maar dan moeten ze wel iets beter voor de dag komen dan afgelopen zaterdag.
De wedstrijd in ‘t Jebbink begint om 18 uur. Het is ook het laatste optreden van een van de speelsters, Amke, die begin april twee maanden op roadtrip gaat.