Seniorweb start cursussen over iPad en Excel 

DOETINCHEM - 50-plussers die hun digitale vaardigheden willen verbeteren, kunnen zich aanmelden voor een cursus van SeniorWeb. In samenwerking met Bibliotheek West-Achterhoek  start op 2 april de cursus 'Aan de slag met de iPad' en op 9 april een basiscursus Excel.

'Aan de slag met de iPad' is geschikt als bezitters van een iPad OS16 of hoger. Voor wie een oudere versie heeft, past de inhoud niet goed bij het apparaat. In de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: bedienen en Instellen van de iPad, e-mailen, internetten en omgaan met digitale bedreigingen als schadelijke software, virussen en phishing. De cursus omvat zes dinsdagmiddagen.

Excel
De cursus 'Excel' geeft informatie over het computerprogramma dat helpt bij het maken van berekeningen, overzichten, tabellen en grafieken. Het is een hulpmiddel dat inzicht geeft in uitgaven, energieverbruik, de boekhouding, maar ook in een adressenbestand of de inhoud van een verzameling.
Excel wordt ook regelmatig vernieuwd. Deze basiscursus voor het gebruik van Excel en het bijbehorende boek zijn bedoeld voor Excel versie 2026 of recenter. De cursus omvat vijf dinsdagochtenden.

Meer informatie en inschrijven via bibliotheekwestachterhoek.nl. Klik onder Leren op Computercursussen, scrol naar beneden, klik op de foto van SeniorWeb. Bellen kan ook naar 0314-333445.