Vorden 1 viert in Beneden Leeuwen met haar 19 spelers en vijfkoppige staf de 0-4 overwinning op Leones. Foto: William van der Veen

Vorden 1 wint van Leones en VR1 speelt gelijk tegen PAX VR1

VORDEN - Het 1e elftal van v.v. Vorden heeft haar vijfde overwinning van dit seizoen te pakken, want na de knappe 1-0 overwinning tegen runner-up DVC werd een week later op zondag 17 maart jl. het uit de 1e klas gedegradeerde Leones verslagen. De uitslag was ook nog eens opvallend, want Vorden 1 slaagde er maar liefst in om met vier doelpunten verschil deze wedstrijd in Beneden Leeuwen te winnen. De dames van Vorden VR1 moesten een gelijkspel tegen PAX VR1 incasseren en gezien de spannende strijd bovenin met belager Warnsveldse Boys VR1 werd deze 0-0 als twee verliespunten gezien.

Leones 1 - Vorden 1
Vorden 1 had het eerste kwartier veel moeite met de aanvallend ingestelde ploeg uit de Betuwe. Vooral de beide buitenspelers konden telkens hun actie inzetten en dat ook nog eens laten vervolgen door een goede voorzet of voortzetting.

Vorden hield echter stand en kwam na 20 minuten zelfs op voorsprong, want door een vrije trap van Kris Koning keurig tegendraads binnen te koppen, bracht Gijs van der Veen de in het oranje-rood Vordenaren op een 0-1 voorsprong.

De ploeg van trainer Klaas Vermeulen werd ook nog eens in het zadel gebracht door een prachtige uitval via Sander Visschers, die in de 30e minuut een lange solo doeltreffend afrondde. Met een 0-2 voorsprong werd de rust gehaald en in de tweede helft was het veldspel en het spelaandeel ook nog eens in het voordeel van Vorden.

Ook in deze fase werd er ook nog eens op de juiste momenten gescoord, want door wederom Gijs van der Veen en Sander Visschers werd het ook nog eens 0-3 en 0-4.

Vorden bracht de debutanten Jesse Barendsen (Vorden 2) en Senna van der Pol (JO19-1) en wisselde eveneens Niek Spiegelenberg en Nick Ziggers, zodat alle 15 spelers hun minuten konden spelen.

Komende zondag speelt Vorden 1 thuis om 14.30 uur tegen SV Schalkhaar 1.

PAX VR1 - Vorden VR1
De dames van Vorden VR1 mochten na vier voetballoze zondagen eindelijk weer eens de wei in, maar dat werd uiteindelijk toch een teleurstelling want tegen middenmoter PAX VR1 kwam nummer twee op de ranglijst Vorden VR1 niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Door dit ene punt is de achterstand op koploper Warnsveldse Boys VR1 opgelopen tot 4 punten. Vorden VR1 speelt op de laatste speeldag (20 mei) de uitwedstrijd tegen Warnsveldse Boys VR1, maar zal dan de achterstand terug gebracht moeten hebben tot minstens drie punten.

Zondag 24 maart speelt Vorden VR1 om 12.00 uur thuis tegen Basteom VR1.