Koploper toch te sterk voor Dash-dames

Sport

VORDEN - Weggespeeld zijn ze zeker niet, maar de dames van Dash hebben ook in eigen huis moeten buigen voor de koploper. VC Zwolle ds 2 staat niet voor niets op die eerste plek: ze namen alle punten mee: 0-4.

Die uitslag betekent niet dat de Vordense volleybalsters niets in te brengen hadden. De eerste set ging gelijk op. Met hard werken, mooie rally’s en goede services kon Dash goed meekomen met de dames uit Zwolle. Tot aan het einde bleef het spannend, maar uiteindelijk trok Zwolle toch aan het langste eind: 23-25. Het doel van Dash om het goede spel voort te zetten in de tweede set lukte aanvankelijk prima. In ieder geval tot 13-15, want toen deed de tegenstander er een stapje bij en liep in hoog tempo uit naar 16-25.
De derde en vierde set waren een kopie van de tweede. De dames uit Zwolle hadden Dash goed onder druk met hun service, waardoor het lastig was om aanvallend tot scoren te komen. De derde set eindigde in 17-25. De vierde set stond in het teken van teamgenootje Amke, die deze dag haar laatste wedstrijd in dames 1 speelde. Vorden veerde aan het einde van de vierde set nog een beetje op door een goede serviceserie van Ismay, maar het was niet voldoende om de wedstrijd met een setwinst af te sluiten: 21-25.

De Dash-dames zijn in het paasweekeinde vrij. Op zaterdag 6 april staat de laatste uitwedstrijd op het programma, om 15.00 uur in het verre Groningen tegen Veracles dames 2.