Woodcraft. Foto: Dana van Leeuwen
Woodcraft. Foto: Dana van Leeuwen

Woodcraft strijkkwintet live in Kasteel Hackfort

VORDEN - Is Woodcraft de nieuwe FUSE? Niet helemaal, maar dat heeft niets te maken met hun virtuositeit. Op dat gebied staan ze absoluut op gelijke hoogte. Het zijn vooral de bezetting en het repertoire die wezenlijk verschillen van die van FUSE. Met drie celli en twee violen hebben ze een unieke samenstelling. Echter, wie een concert van Woodcraft bijwoont, wordt verrast door hun speelse creativiteit.

In 2022 won Woodcraft de Dutch Jazz Competition in zowel de jury- als de publiekscategorie. In 2023 brachten ze al hun eigen album uit. De bandleden ontmoetten elkaar op een voetbalveldje tijdens de muziekdagen in Orvelte in 2010, en sindsdien is er een hechte vriendschap ontstaan die ook door het publiek wordt gevoeld.

Woodcraft schrijft hun eigen muziek, waardoor ze een genre-overstijgend kwintet zijn met muziek die helemaal van deze tijd is. Ze treden regelmatig op tijdens grote festivals, waaronder Het Grachtenfestival, het North Sea Jazzfestival en de Cello Biƫnnale. Het juryrapport van de Dutch Jazz Competition was duidelijk lovend over hun bijzondere bezetting, sublieme samenspel, gezamenlijk uitgewerkte composities en inventieve arrangementen.

Het concert van Woodcraft vindt plaats op zondagmiddag 7 april om 15.00 uur in Kasteel Hackfort aan de Baakseweg 8 in Vorden. Leden van Natuurmonumenten ontvangen korting op de tickets. Kaarten zijn verkrijgbaar via e-mail: info@keukenvanhackfort.nl/agenda.


www.mrjazzzutphen.nl