Tweede editie van Landscape Art Stories

VORDEN - Het buitenkunstproject Landscape Art Stories vindt plaats in de periode van 14 april t/m 16 juni op het land en het erf van de familie Tjoonk aan de Schimmeldijk 2 te Vorden. De deelnemende kunstenaars zijn Juul Bögemann en Emiel van Straalen uit Noord-Holland. De tentoonstelling is alle dagen buiten te zien. De kunstenaars zijn aanwezig tijdens de opbouw op 12 t/m 14 april en op zondag 19 mei (eerste pinksterdag).

Juul Bögemann plaatst op het weiland langs de Schuttestraat de installatie 'Dialoog' van keramiek, die in gesprek gaat met het hoogteverschil van het gras. Dit levert de nodige spanning op tussen groei en stilstand. Er wordt regelmatig ingegrepen waardoor het beeld een aantal keren tijdens de expositie veranderd.

Bij de melkstal aan de Schimmeldijk plaatst zij een buitengewone 'Kleiafzetting', die bestaat uit aan elkaar verbonden keramische platen in een omgevouwen vorm. Op de oever de Veengoot aan de Schimmeldijk komt de installatie 'Spanningsboog' te staan. Twaalf metalen bogen met landschappelijk geschilderde vlakken geven letterlijk de spanning met de natuur weer.

Emiel van Straalen maakt in het bosje van de familie Tjoonk aan de kruising Schuttestraat-Schimmeldijk oplossingen voor het herstellen van beschadigingen in de natuur. Onopvallend maar toch afwijkend en bijzonder van vorm.
Hij wil dat zijn 'Beeldprotheses' van bijenwas net zo verrassend zijn als de natuur zelf. Dit alles vergezeld door een aantal 'Slungels' slapende figuurtjes van bijenwas die dromen over?