Vorden 1 wint wederom en VR1 speelt gelijk

VORDEN - Voor de 3e keer op rij heeft Vorden 1 de volle buit van 3 punten behaald in de 2e klasse G. Nadat op 11 maart DVC'26 werd verslagen en vorige week op 18 maart de uitwedstrijd in Beneden Leeuwen tegen Leones winnend werd afgesloten, was het afgelopen zondagmiddag (24 maart) Schalkhaar dat met een 2-0 nederlaag het veld moest verlaten. Vorden 1 heeft zodoende nu uit 18 wedstrijden 24 punten behaald en staat nu ook op de 'veilige' 8e positie. Vorden VR1 leed wederom duur puntverlies en nadat de wedstrijd tegen PAX vorige week maar 1 puntje opleverde, was het nu Basteom VR1 dat de geel-zwarten op een gelijkspel hielden.

Vorden 1: In de 2e minuut was het al raak voor de thuisclub, want Nick Ziggers kon een voorzet uit de allereerste aanval van Vorden direct doeltreffende afronden. Vorden 1 had direct al op rozen kunnen zitten, maar in de 12e minuut mikte Koen Oosterhuis met zijn rechterbeen de bal net naast het doel. In de tweede helft werd er gewisseld bij Vorden en kwamen Niek Spiegelenberg, Sven Mulder, Luuk Smit en debutant en 17-jarige JO19 speler Mauro van der Pol in het veld. Niek Spiegelenberg schoot in de 60e minuut de 2-0 binnen. De wedstrijd werd daarna professioneel uitgespeeld en onder leiding van het centrale duo Bram Garritsen en Bas Abbink en keeper Robin Verstege werd er alleen nog een bal op de lat toegestaan. Voor de derde keer op rij konden er  drie punten bijgeschreven worden.

Vorden VR1: Vorden VR1 speelt om de bovenste plaats mee en is in volle strijd met Warnsveldse Boys VR1. Er staat nog een onderling treffen op het programma en daarvoor dient er dus gezorgd te worden dat er vooraf geen onnodige punten worden verloren. Vandaar dat ook het gelijke spel tegen Basteom VR1 als een nederlaag werd beschouwd. Vorden VR1 speelt op woensdagavond 27 maart de kwartfinale voor de beker tegen eersteklasser AZSV VR1.