KORT

Oud-ijzeractie Sociï

WICHMOND - Op zaterdag 4 mei van 9.00 uur tot 13.00 uur is de jaarlijkse oud-ijzeractie van Sociï. Een ieder die Sociï een warm hart toedraagt kan oud ijzer (geen witgoed) inleveren bij Gert Hiddink aan de Walterslagweg 4 te Baak.

Wie niet in staat is om zelf ijzer te brengen, kan ook een afspraak maken om het op te laten halen (eventueel op een andere dag). Neem hiervoor contact op met Gert Hiddink via 06 - 155 147 11 of mts.hiddink@planet.nl. Op zaterdag 4 mei rijdt er iemand rond met een aanhanger om het ijzer tussen 9.00 uur en 13.00 uur op te halen.

Verder staat er altijd een oud-ijzercontainer bij Gert Hiddink aan huis, Walterslagweg 4 in Baak. Daar kan altijd oud ijzer worden afgeleverd.


Collecte brengt ruim 3.500 euro op

KRANENBURG/VORDEN/WICHMOND - De Hartstichting wil graag alle inwoners bedanken voor hun bijdrage aan de landelijke collecteweek 2024. Ook een dank je wel aan de 55 collectanten voor hun tijd en energie, want zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Het is weer een succesvolle collecte geweest. Bij elkaar is namelijk een bedrag van 3.514,15 euro opgehaald.

Hartstichting 60 jaar
In 1964 werd de Hartstichting opgericht om hart- en vaatziekten tegen te gaan. De afgelopen 60 jaar is veel bereikt. De opbrengst van de collecte gaat dit jaar naar onderzoek van een hartinfarct en naar het beter herstellen na een hartinfarct, herkennen van een (risico op een) hartinfarct, het behandelen van slagaderverkalking: de belangrijkste oorzaak van het hartinfarct en manieren om een gezonde leefstijl vol te houden.


Gravin’s Sunday Sound: BoOM speelt Ierse folkmuziek 

VORDEN - Op zondag 5 mei speelt BoOM (Band of Older Men) in de Gravin van Vorden. De zaal zal Groen-Wit kleuren in de beste Ierse traditie onder de klanken van traditionele Ierse folkmuziek met balads en een paar Shanty nummers. Aanvang: 16.00 uur.

De Gravin van Vorden verandert tijdelijk in een Ierse pub, met onder andere zeemansnummers. Denk daarbij aan muziek met de klassieke Ierse roots, zoals the Dublinners, the Pogues, Kilkennys et cetera. BoOM bestaat uit vier Achterhoekse, door de wol geverfde muzikanten die er elke keer weer een (meezing)feest van maken met bekende Ierse volksliederen. Het decor wordt gevormd door de klassieke, intieme feestzaal van de Gravin van Vorden (voorheen hotel-restaurant Bloemendaal) Entree 10 euro, dit is inclusief een consumptie. Kom op tijd: vol= vol.


Open Dorpskerk Vorden

VORDEN - Al vele jaren is de Vordense Dorpskerk ‘midden in het dorp’ open voor de vakantiegasten. Maar natuurlijk niet alleen voor hen, ook voor de plaatsgenoten: die zijn door de exposities in het zomerseizoen ook regelmatig in de kerk te zien.

Het blijkt dat bezoekers het op prijs stellen als ze ontvangen worden. Om die gasten te kunnen blijven ontvangen zijn gastvrije dames en heren nodig die deze bezoekers welkom heten. Er komen vaak heel leuke gesprekken uit voort!

Wie het leuk en zinvol lijkt om als gastvrouw/heer twee uurtjes in de mooie Dorpskerk door te brengen, kan zich opgeven bij onderstaand adres. Lid zijn van de kerk is niet nodig, een open hart voor het dorp is ook goed.

Ook zijn deze belangstellenden welkom op dinsdag 7 mei om 10.00 uur in de Voorde. Onder het genot van een kop koffie wordt dan de agenda ingevuld. Het Open Kerk seizoen loopt van 3 juni tot 15 september, maandag tot en met vrijdag, en in juli en augustus ook op zaterdag.


g.ellenkamp@gmail.com

0575-552 044