Tijdens de Bronckhorster Paardenmeerdaagse heerst altijd een ontspannen sfeer, zonder wedstrijddruk. Foto: Theo Janssen

Tijdens de Bronckhorster Paardenmeerdaagse heerst altijd een ontspannen sfeer, zonder wedstrijddruk. Foto: Theo Janssen

Natuurbeleving te paard: Bronckhorster Paardenmeerdaagse

HENGELO - De jaarlijkse Bronckhorster Paardenmeerdaagse staat weer voor de deur. Van 24 mei tot en met 26 mei organiseert de Stichting Bronckhorsterpaardenmeerdaagse een driedaags evenement voor ruiters en menners. Het doel van deze meerdaagse is om deelnemers de prachtige plekjes van de gemeente Bronckhorst te laten ontdekken en te laten genieten van een ontspannen tocht door de Achterhoekse natuur met hun paard of pony. Tijdens de Bronckhorster Paardenmeerdaagse heerst altijd een ontspannen sfeer, zonder wedstrijddruk. Inschrijven is nog steeds mogelijk.

De start en finish vinden elke dag plaats op het evenemententerrein ‘de Hietmaat’ (Zelhemseweg 15 in Hengelo), waar voldoende parkeergelegenheid is en ruimte om rustig aan te spannen of op te zadelen. Elke deelnemer ontvangt een routebeschrijving, en op sommige plekken zijn de routes gemarkeerd met pijlen. Deelnemers kunnen individueel starten of in kleine groepjes van meerdere aanspanningen of ruiters rijden. De starttijden liggen tussen 10.30 uur en 12.00 uur, en de routes variëren tussen de 28 en 30 kilometer per dag. Hoewel het mogelijk is om alle drie de routes te rijden, kunnen deelnemers er ook voor kiezen om één of twee dagen mee te rijden.

Voor meer informatie en inschrijvingen kunnen geïnteresseerden terecht op de website: bronckhorsterpaardenmeerdaagse.nl.