Het kerkplein kent veel bestrating, terwijl daar niet geparkeerd mag worden. Foto: Vitale Kern Vorden
Het kerkplein kent veel bestrating, terwijl daar niet geparkeerd mag worden. Foto: Vitale Kern Vorden

Vorden krijgt binnenkort plan voor het
centrum te zien

VORDEN - Een mooi groen plein waar het fijn is om op een terras te zitten of op een bankje al dan niet in de zon of schaduw met fraai uitzicht en zonder gevaarlijke oversteken. Gaat dat vooruitzicht dan nu – na jaren van praten – werkelijkheid worden? Alle Vordenaren kunnen binnenkort het plan voor de Dorpsstraat bekijken en beoordelen.

Vitale Kern Vorden maakte alweer vijf jaar geleden in 2019 naar aanleiding van wensen van vele dorpsbewoners de balans op: het centrumplan, waarvoor in 2013 alle bomen in het dorp op de eerste maandag van januari gekapt werden, leverde verbeteringen op maar ook (onverwachte) verkeersonveiligheid voor voetgangers en fietsers en daar heeft Vorden er veel van, onder andere vanwege het toeristische karakter.
De wegen in het centrum waren namelijk smaller geworden, op de stoepen mochten voortaan auto’s parkeren en de stoeprand was voor velen te onduidelijk. Ook het veel minder groene karakter van het dorpscentrum stak velen.
Vitale Kern Vorden maakte een uitgebreide centrumvisie die omarmd werd door het gemeentebestuur. Daarna volgden jaren van praten met de gemeente, de winkeliers en andere betrokkenen. Degenen die de klankbordgroep benaderden, moesten om geduld worden gevraagd. Dat gaat nu eindelijk beloond worden.

Kort en bondig
Vitale Kern Vorden heeft er al eerder over geschreven, maar hierbij voor degenen die dat niet meer voor de geest kunnen halen, een korte samenvatting. Het doorgaande en steeds drukkere verkeer is veel Vordenaren een doorn in het oog. Te weinig automobilisten gebruiken de rondweg. Het duurt momenteel ook nog ongeveer even lang om door het dorp heen te rijden vanuit Zutphen richting Ruurlo dan eromheen. Vandaar het eerste plan: maak van de hele Zutphenseweg een 30 km-zone. Nu ontbreekt nog een klein stuk, waar 50 km gereden mag worden. En zorg ervoor dat bij iedere kruising rechts voorrang krijgt. Dit haalt nog meer de snelheid omlaag.

Het tweede plan: zorg ervoor dat het centrum van Vorden weer groen wordt waar het fijn vertoeven is, ook in de steeds warmere zomers. In de afgelopen hete zomermaanden was het dorp uitgestorven, omdat men vrijwel nergens meer in de schaduw kan zitten. Sowieso is de vergroening van de dorpscentra inmiddels hard nodig voor een beter leefklimaat, verkoeling en een gezondere lucht. Nu is er vooral veel bestrating, ook op plekken waar niet geparkeerd mag worden.
Vorden is ten opzichte van de andere dorpen in de gemeente Bronckhorst vooral een horecadorp met veel toeristen die op een terras willen zitten. Het aantal winkels neemt langzaam af; onlangs moest modehuis Visser aan de Burg. Galleestraat noodgedwongen haar deuren sluiten. Hiermee verdween een flink oppervlak aan winkelruimte.

Gevaarlijk
Auto’s op de stoep hinderen voetgangers, met name mensen die slechter ter been zijn. Vitale Kern Vorden wordt hieraan geregeld herinnerd door ouderen die nauwelijks de Dorpsstraat durven over te steken bij gebrek aan uitzicht door de geparkeerde auto’s (en het vele verkeer). Het vormt ook de belangrijkste reden waarom de gemeente geen zebra’s kan aanleggen in de Dorpsstraat: het uitzicht op de stoepen ontbreekt.
De meeste klachten kwamen al direct binnen na de aanpassingen aan het centrum ruim tien jaar geleden. Die gingen met name over het vervangen van de stoepranden, waardoor fietsers nu makkelijker over de stoepen kunnen fietsen en mensen struikelen over de schuine trottoirbandjes. Ook wordt op stoepen geparkeerd waar niet geparkeerd mag worden. Tegen deze verkeersovertredingen treedt de gemeente nauwelijks op.
Tijdens de markt op vrijdagochtend parkeren automobilisten hun voertuig lukraak in de Kerkstraat (waar een parkeerverbod geldt), wat tot gevaarlijke toestanden leidt rondom de Dorpsschool.

Oplossingen
Op zich zijn de oplossingen simpel: doorgaand verkeer moet via de rondweg, plaatselijk verkeer moet zich aan de voetgangers en fietsers aanpassen, de stoepen moeten weer geheel toegankelijk zijn voor voetgangers en langparkeerders kunnen hun auto’s op De Bleek parkeren. Daarvoor is die parkeerplaats ook bedoeld.
Dat betekent wel een veel betere bewegwijzering, controle van het kort parkeren en het beboeten van foutparkeerders.
Qua groen is al enkele jaren geleden een compleet groenplan gepresenteerd met fraaie bomen, struiken en ander groen, heel gevarieerd, mooi en aanvullend op het groen wat er nu al staat. Bomen en struiken die er in de zomer én winter mooi uitzien, fraaie kleuren en vormen hebben, geen overlast geven en het centrum een fraaier beeld geven. Ook de bestaande plantsoentjes krijgen in dit plan van Vitale Kern Vorden een flinke opknapbeurt.
Met de aanpassingen aan de Dorpsstraat en het kerkplein blijft de markt gehandhaafd, blijven voldoende parkeerplaatsen voorhanden voor kortparkeerders en kunnen grotere evenementen zoals de kerstmarkt ook – zelfs in een fraaiere omgeving – behouden blijven. De Dorpsstraat wordt dan sowieso namelijk geheel afgesloten voor doorgaand verkeer.
Geheel veilig zal het nooit zijn; dan moet het centrum afgesloten worden voor autoverkeer. Daarvoor is geen meerderheid in Vorden te vinden. Maar de genoemde aanpassingen zullen wel zorgen voor een veiliger centrum dan nu het geval is. En bovenal krijgt het centrum een veel fraaier groener gezicht.

Waarom duurt het dan zo lang?
Waarom duurt het zo lang voordat de Vordenaar de schetsen te zien krijgt. Het afgelopen jaar voerde met name ondernemersvereniging VOV rechtstreeks met de gemeente overleg buiten Vitale Kern Vorden om. Dat overleg betrof niet zozeer de verfraaiing en vergroening van het centrum maar het behoud van de parkeerplaatsen. De VOV vreest namelijk dat het verdwijnen van een aantal parkeerplaatsen de doodsteek wordt voor sommige winkels. De ondernemersvereniging wil wel dat alle langparkeerders hun auto's voortaan op het parkeerterrein aan De Bleek zetten. Wat het gevolg is van het doorvoeren van de blauwe zone tot het marktplein, is nog niet helemaal duidelijk.
Het gevolg van de trage besluitvorming en het plan van aanpak van de gemeente is wel dat hierdoor steeds minder overbleef van het oorspronkelijke voorstel en dat overleg met belanghebbenden in de Dorpsstraat niet meer hoofdzakelijk ging over meer aandacht voor voetgangers en fietsers en meer groen, kortom de algemene belangen.
Vergroening van het centrum is de laatste jaren alsmaar belangrijker geworden, evenals het stimuleren van een andere rijroute voor het doorgaande verkeer, één van de belangrijkste wensen van de Vordenaar. In de oorspronkelijke schets van afgelopen najaar ging de architect nog uit van het gebruik van waterdoorlatende verharding en zogeheten groene bestrating. Naast meer bomen stonden ook extra plantsoenen ingetekend met struiken, met daarnaast bankjes in de schaduw en fietsenstallingen. De bestaande plantsoentjes zouden weer opnieuw ingericht worden. Achterstallig onderhoud dat in feite los staat van de plannen.

Onderdeel van een groter geheel
Voor Vitale Kern Vorden is de aanpak van de Dorpsstraat één van de vier onderwerpen. De andere zijn: de eerdergenoemde Zutphenseweg (overal 30 km en rechts voorrang bij alle kruisingen), de oostelijke entree bij Horsterkamp/Ruurloseweg (deze kale entree vergroenen en tot een visitekaartje maken voor het dorp, beter aansluitend op de achterliggende bossen) en de aanpak van het gebouw van Albert Heijn en Bleumink.
Deze hebben in feite allemaal met elkaar te maken. Door Vitale Kern Vorden zijn ze destijds als één geheel gepresenteerd.

Voor de rotonde aan de oostkant van het dorp waren de plannen al ver uitgewerkt, samen met de omwonenden. Die zijn voorstander van het plaatsen van heggen en struiken en in totaal zes bomen rond de rotonde. In de schets die nu voorligt, blijven hier twee bomen van over. Dit plan komt waarschijnlijk wel als eerste tot uitvoering, dit najaar.
Voor de Zutphenseweg zijn vorig jaar al tekeningen gemaakt door een extern verkeersbureau.
Wat Albert Heijn betreft verkeren de ideeën in een vergevorderd stadium, maar hierover gaan andere partijen.
Als klankbordgroep kan Vitale Kern Vorden degenen die hen regelmatig benaderen, nu dus weliswaar serieus beloven dat er een begin gemaakt worden met de verwezenlijking van hun wensen, alleen in een zeer beperkte mate. Het is aan de bevolking van Vorden om tijdens de inloopbijeenkomst binnenkort een oordeel te geven over wat de gemeente nu voorlegt.

Qua planning komt de rotonde aan de Horsterkamp/Ruurloseweg dit najaar aan bod. De Dorpsstraat en het marktplein moeten – zoals het er nu naar uitziet - tot begin 2025 wachten.

Voor meer informatie: www.vitalekernvorden.nl. Reacties mogen naar: info@vitalekernvorden.nl.

Auto’s domineren het marktplein. Vaak zijn het langparkeerders. Zij worden straks verwezen naar het grote parkeerterrein aan De Bleek. Volgens de laatste schets verandert er in tegenstelling tot de eerste plannen weinig tot niets aan het marktplein. Foto: Vitale Kern Vorden