Kris Koning stoomt op langs de rechterkant van het veld voor het oog van de vaste supporters van v.v. Vorden. Foto: Damian Piekaar

Vorden 1 ware middenmoter na winst op Columbia

VORDEN - Vorden heeft afgelopen zondag met 4-0 gewonnen van Columbia en heeft zodoende na 20 wedstrijden een puntenaantal van 27 bereikt. Dit is een prima resultaat in deze sterke en gelijkwaardige 2e klasse afdeling Oost (zondag), alleen door de versterkte degradatieregeling absoluut nog geen zekerheid voor wederom een seizoen in de 2e klasse (10). Het eerste elftal van de geel-zwarten moet nog vier wedstrijden spelen (Markelo, Varsseveld, Trekvogels, DIO) en dient hierin een zodanig aantal punten te behalen, waardoor minstens de 8e positie wordt behaald. De plaatsen 12 en 13 (laatste en één na laatste) zijn na afgelopen zondag duidelijk geworden, want zowel Columbia als DIO kunnen niet meer de 11e plek bereiken en zijn dus vier wedstrijden voor het einde van de competitie gedegradeerd.

Vorden-Columbia: 4-0
Het was zondagmiddag de wedstrijd van de familie Abbink. De beide broers Bas en Sam Abbink waren namelijk twee keer indirect en direct betrokken bij een doelpunt. In beide gevallen betrof het een cornerbal welke genomen werd door de linkspoot in de familie, Sam Abbink (29). Beide keren (6e en 60e minuut) dook Bas Abbink (27), net achter Gijs van der Veen, hoog in de lucht op, om de op maat gegeven bal binnen te koppen. Voor Vorden waren dit beide keren zeer welkome doelpunten, want in beide gevallen was er daardoor sprake van een mentale tik bij de tegenstander uit Apeldoorn. Vorden 1 begon namelijk heel sterk aan de wedstrijd en nam direct het initiatief, maar het is wel vaak zo dat een dergelijke fase wel beloond dient te worden met een doelpunt. Door de hierboven genoemde cornervariant gebeurde dit dan ook in de 6e minuut van de wedstrijd. Na 20 minuten werd het zelfs 2-0 door Nick Ziggers en het laatste gedeelte van de eerste helft verliep daarna heel rustig en met weinig tot geen doelkansen voor beide teams. Alleen dook Sam Abbink in de 40e minuut nog een keer alleen voor de keeper op en kon hij een prachtige combinatie over drie schijven jammer genoeg niet bekronen met een doelpunt.

In de tweede helft werd het dus 3-0 in de 60e minuut door het één-tweetje van de gebroerders Abbink. Bas Kortstee maakte direct daarna aan alle onzekerheid een einde door de 4-0 binnen te schieten.

Vorden 2 - Markelo 2: 0-0
Het 2e elftal van v.v. Vorden is bezig met een zeer knappe prestatie want met nog twee wedstrijden te gaan staat het team van de trainers Stijn Wentink en Hugo van Ditshuizen op de 1e plaats in de res. 2e klas KNVB met 1 punt en 2 punten meer op de concurrenten Lemelerveld 2 en Grol 3. Het team heeft na de 0-0 van afgelopen zondag tegen Markelo in ieder geval de zekerheid voor een nacompetitieplek om promotie naar de res. 1e klas KNVB, maar doordat de laatste wedstrijd een uitwedstrijd betreft tegen Lemelerveld gaan de geel-zwarten volledig voor het kampioenschap. Met zes spelers boven de 28 en 10 spelers onder de 25 kan dit team voor een historische prestatie zorgen, want nog nooit eerder in de 94-jarige historie van de club heeft het 2e elftal op dit niveau gespeeld, laat staan promotie naar de res. 1e klas!

Vorden VR1- Overwetering VR1: 6-0
Vorden VR1 strijdt dit seizoen voor promotie naar de 3e klas en wil daarom graag het kampioenschap binnen slepen. Vandaar dat het wel heel slecht uit kwam dat afgelopen donderdag de inhaalwedstrijd tegen VenL VR1 met 1-0 ging verloren. De dames van trainer Udo Heij pakten echter zondagmiddag de draad direct weer op en wonnen met maar liefst 6-0 van Overwetering VR1. De doelpunten werden gescoord door Noa Schuppers, Els Berenpas, Lynn Hartman, Maree Oplaat, Amber Moeshart en Laura Verstege. Doordat concurrent Warnsveldse Boys VR1 met 2-0 verloor staan zij gelijk met 34 punten bovenaan, alleen heeft Warnsveldse Boys VR1 nog 2 extra wedstrijden te spelen. Wel is de laatste wedstrijd van het seizoen (20 mei) Warnsveldse Boys VR1 tegen Vorden VR1 en wat zou het mooi zijn als deze wedstrijd er nog toe doet.