De sterkste man van Vorden 2017 Kevin van Asselt. Foto: Jan Hendriksen. .
De sterkste man van Vorden 2017 Kevin van Asselt. Foto: Jan Hendriksen. .

Kevin van Asselt sterkste man van Vorden

Algemeen

VORDEN – De oerkreten zijn uitgegalmd, het stof is gedaald, alleen de spierpijn is overgebleven. De Vordense Evenementen Stichting VOEST en sporthal 't Jebbink kunnen terugblikken op een zeer geslaagde editie van de 'Sterkste man van Vorden'. Een goede publieke belangstelling, professioneel georganiseerd, een humoristische, realistische presentator en mede organisator maar bovenal een zeer sportieve krachtwedstrijd. Kortom, een evenement die een herhaling verdient met als absolute winnaar de negentienjarige Vordenaar Kevin van Asselt.

Door Jan Hendriksen

Liep de inschrijving in eerste instantie nog niet storm, naar gelang de tijd vorderde werd de deelnemerslijst steeds groter. Een paar dagen voor de strijd meldden zich twee deelnemers wegens ziekte en een blessure zich af. Een extra Facebook oproep leverde op het laatste moment nog een drietal nieuwe deelnemers op. En zie: zo stonden er zaterdagmiddag negen Vordense mannen in de arena om de krachtstrijd met elkaar aan te gaan. Een Peugeot 508 van 1.370 kilogram vooruit slepen? Eitje. Halters van 115 kilo tillen? Geen probleem. Een viertal melkbussen met daarin honderd kilo aan gewicht over een afstand van ruim veertig meter tillen? Ook daar draaiden sommige deelnemers aan de 'Sterkste Man van Vorden' zaterdagmiddag hun handen niet voor om. Met rode hoofden en gespannen spieren lieten een negental Vordense 'sportschoolmannen' hun kunnen zien op krachtgebied aan het publiek dat op de parkeerplaats van sporthal 't Jebbink toekeek.

In aanloop naar de wedstrijd toe had Kevin van Asselt vrijdagavond vanaf negen uur tot zaterdagmorgen half acht in de bakkerij van zijn vader Dick gestaan. Zo voor het weekeinde is het altijd topdrukte in de bakkerij. "Dan kun je niet verzaken. Dan moet je er zijn." Vervolgens zaterdagmorgen vier uur slaap gepakt. En zie zaterdagmiddag om 15.00 uur stond de negentienjarige Kevin van Asselt monter en fris aan de start bij de strijd om de titel. En hoe. Met groot succes. Begon hij het onderdeel steen heffen nog wat voorzichtig, na het melkbussen sjouwen liet Kevin zien een van de grootste kanshebbers te zijn voor de felbegeerde titel 'Sterkste man van Vorden'.

Broers
De bakkerszoon in opleiding was de beide broers Frank (23) en Niels (24) Scheffer de baas bij het spectaculaire onderdeel melkbussen sjouwen. Van Asselt reikte tot 49.5 meter. Twee meter verder dan Niels en vier meter verder dan Frank. Onder het motto 'De sterkste mannen van Vorden, dat kunnen alleen die van Scheffer worden' werden beide broers fanatiek aangemoedigd door familieleden. Niet in het minst door vader Gerard (55) die in 1985 de laatste titel 'Sterkste man van Vorden' voor zich opeiste. Nadien vonden er geen wedstrijden meer plaats om deze titel in het Achtkastelendorp. "Ik had graag gezien dat de titel in de familie was gebleven. Maar dat zat er vandaag niet in", zo kwam Scheffer senior na vijf van de zes onderdelen tot de conclusie. Van Asselt heerste ook groots op het eerste onderdeel na de pauze; gewichtheffen. In zestig seconden 'drukte' de Vordense krachtpatser de zestig kilo zware hef maar liefst zeven maal omhoog.

Indruk
Presentator en mede organisator Wout Zijlstra (52) uit het Friese Folsgare, als deelnemer ooit een van de besten van de wereld bij de wedstrijden voor Highland Games en Sterkste man van Nederland, was onder de indruk van Van Asselts krachtsinspanningen. "Ik neem m'n petje af voor deze jonge jongen." Na afloop zorgde de band '66 Amazon voor de muzikale invulling.

Einduitslag
Einduitslag Sterkste man van Vorden 2017: 1. Kevin van Asselt 49.5 punten; 2. Sjors Lammers 40.5; 3. Niels Scheffer 38.7; 4. Tim van Dijk 37.5; 5. Frank Scheffer 32.7. De andere vier deelnemers waren Lars Temmink, Jordi Houwers, Don Rouwen en Steven Groot Jebbink.

Melkbussensjouwen behoorde tot een van de zes onderdelen. Foto: Jan Hendriksen.
Acht van de negen deelnemers aan de krachtinspanning 'Sterkste man van Vorden'. Foto: Jan Hendriksen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant