'(Be)spiegelingen' in Galerie De Burgerij

Miriam L'Herminez, uit serie Diversiteit. Foto: PR
Miriam L'Herminez, uit serie Diversiteit. Foto: PR

VORDEN - Vanaf zondag 10 september is in Galerie De Burgerij, Zutphenseweg 11, de expositie '(Be)spiegelingen' te zien. Daarin geeft beeldend kunstenaar Miriam L'Herminez uit Den Haag het concept 'identiteit' op subtiele wijze vorm in stof, tastbaar, ruimtelijk in licht en schaduw. En de Oosterbeekse kunstenaar Bard Sloven synchroniseert in zijn olieverfschilderijen watergolven met geluidsgolven in prachtig vervloeiende kleurmodulaties.

De figuraties van Miriam L'Herminez, vrouwen met hoofddracht, maken hun culturele traditie zichtbaar. De schaduw in de driedimensionale uitwerking en de fragiele materialen (tule, garen, papier) geven het concept 'identiteit' extra betekenis, aanwezig maar niet altijd zichtbaar. Ze zijn ontsproten uit haar ontmoetingen in het leven met andere culturen onder andere in Malawi, Zimbabwe en Tanzania.

Aangeklede borrel met muzikale omlijsting

De olieverfschilderijen van Bard Sloven zijn afkomstig uit zijn nieuwste serie 'Bad' ontleent aan spiegelingen in het naast zijn atelier gelegen zwembad. Sloven: "Het water is doorschijnend. De muren, ramen en het plafond reflecteren erin, het water vervormt de bodem en een lage zon weerkaatst via het water tegen de muur waardoor er over de gehele lengte 'muurgolven' dansen." De watergolven combineert hij vervolgens met geluidsgolven van muziek, zichtbaar gemaakt met een oscilloscoop.

Zondag 10 september om 16.30 uur is er een aangeklede borrel met muzikale omlijsting door Tyco Ferwerda (cello) en Henny Kromhout (fluit). Iedereen is van harte welkom. De expositie is te zien tot 22 oktober (7 oktober gesloten).

Burgerij
Open: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot en met 17.00 uur, op 10 september vanwege KunstZondagVorden vanaf 11.00 uur.


deburgerij-vorden.nl

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactnoord.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=723,724,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>