Duel tussen Niels Beck en Mark Wichink Kruit. Foto: Henk Teerink
Duel tussen Niels Beck en Mark Wichink Kruit. Foto: Henk Teerink

Eerste Medler Knockout

Algemeen

VORDEN - Met het uitblijven van circuit Delden, heeft de Vordense Auto- en Motor Club (V.A.M.C.) zich wederom van zijn goede kant laten zien door een prima evenement neer te zetten op het terrein van de familie Berends. Geen clubcross maar een heuse wedstrijd waarbij uiteindelijk maar twee man overblijven die het met elkaar uitmaken welke de beste coureur van de dag is. Dertig personen hadden zich ingeschreven. Het parcours had veel weg van een enduro proef. Er waren hoogteverschillen en er zaten zowel droge als natte stukken in het parcours.

De afwisselend droge en natte stukken op het parcours maakte het voor sommige deelnemers nogal lastig, waaronder de clubleden Mark Wichink Kruit en Yakimo Malawauw. Zij konden geen potten breken op het lastige parcours, zij rijden liever op een gewone baan.

Bij de eerste tien heats reden telkens drie coureurs tegen elkaar. Naarmate de middag vorderde viel er telkens iemand af waarbij er op het laatst van de wedstrijddag twee personen overbleven. Bas Klein Haneveld nam het uiteindelijk op tegen Thijs Bulten. Bas had de spieren nog warm van de afgelopen zesdaagse in Frankrijk en trok de overwinning naar zich toe. Daarbij moet gezegd worden dat Klein Haneveld veruit de meeste ervaring heeft en dat hij eigenlijk geen concurrentie had. De zege was dan ook niet het belangrijkste maar het plezier dat de dertig rijders hadden des te meer.

Door de medewerking van de familie Berends was er een hele mooie gelegenheid om de leden weer wat te bieden. Een mooie happening die zeker voortgezet gaat worden. Voorzitter Johannes van Kempen was trots op de leden en vrijwilligers. Na afloop was er voor hen een barbecue georganiseerd door de VAMC.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant