Uit handen van Rein de Heus ontving Ton van den Breemen (l) een 'fles met inhoud'. Foto: Jan Hendriksen
Uit handen van Rein de Heus ontving Ton van den Breemen (l) een 'fles met inhoud'. Foto: Jan Hendriksen (Foto: Jan Hendriksen)

Bloemenman Ton met De Valeweide al 35 jaar op Vordense weekmarkt

VORDEN – 'Bloemenman' Ton van den Breemen van Bloemen en Planten De Valeweide uit Twello is al 35 jaar wekelijks op de Vordense weekmarkt te vinden. Vrijdag werd hij door marktmeester Rein de Heus in het zonnetje gezet. Uit handen van De Heus ontving Van den Breemen een 'fles met inhoud'. "We zijn erg blij met Ton op de markt. Hij is een van de publiekstrekkers en biedt altijd een hoge kwaliteit aan bloemen en planten aan", aldus De Heus.

Door Jan Hendriksen

De woorden van Rein de Heus worden beaamd door menige Vordenaar. Vordenaar Jo Wullink is een regelmatige klant van Ton. "Hij heeft een breed assortiment aan bloemen en planten van goede kwaliteit. En wat Vorden biedt koop ik elders niet", is dan ook de slogan van Jo Wullink. Speciaal voor deze gelegenheid was de bloemenkraam van De Valeweide op het marktplein feestelijk versierd en was er een plakkaat opgehangen met de tekst: 'Hoera voor onze bloemenman, want al 35 jaren lang staat hij op de markt iedere vrijdag. En met zijn grote vriendelijke lach helpt hij vrolijk alle klanten, wilt u tulpen of chrysanten?. Dus roepen wij allemaal in koor, beste bloemenman ga zo door.'
'Bloemen houden van mensen'. Eén van de meest bekende slagzinnen uit de Nederlandse reclamegeschiedenis is nog steeds niet achterhaald. Ton van den Breemen hanteert daarom al meer dan 35 jaar ook op de Vordense weekmarkt deze slogan. En met succes. Want ook Ton houdt van bloemen. Wekelijks bieden hij en zijn medewerkster Marie Therése-Kleijberg een groot assortiment snijbloemen, kamer- en tuinplanten en zomerbloeiers aan op de Vordense weekmarkt. De naam De Valeweide is afgeleid van de boerderij in Voorst waar Ton (53) geboren is. Hij kwam als jonge jongen al met zijn ouders mee naar de Vordense weekmarkt. "Een markt waar het gezellig toeven is en waar de mensen trouw aan de markt zijn", zo ervaart Ton. Toen hij in 1984 in het bedrijf van zijn ouders kwam bezocht De Valeweide maar liefst tien weekmarkten in de regio. Ton: "Nu zijn dat er minder. Naast de markt in Vorden ben ik op zaterdag op de markt in mijn woonplaats Brummen te vinden. Daarnaast heb ik een bloemenwinkel in Twello."

Vrijdag heeft Ton van den Breemen op de markt voor iedere klant een leuke verrassing in petto.


www.devaleweide.nl

reageer als eerste
Meer berichten