Podiumplaats voor Bas Klein Haneveld in Mettet. Foto: Henk Teerink
Podiumplaats voor Bas Klein Haneveld in Mettet. Foto: Henk Teerink

Bas Klein Haneveld op het podium in Mettet België

VORDEN/METTET - Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld uit Vorden is tijdens de derde wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in het Belgische Mettet op een derde plaats geëindigd in de E1 klasse. Voor het eerst in de geschiedenis van de endurosport was er een samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische motorbond. Dit betekende dat zowel de Nederlandse als de Belgische inters een wedstrijd reden voor het nationale kampioenschap. De wedstrijd bestond uit twee technische proeven die vier keer moesten worden gereden.

Bas kon in Mettet beschikken over een nieuw klaar gemaakte Husqvarna FE250. Dit in combinatie met het onbekende terrein zorgde ervoor dat hij stond te popelen om aan de wedstrijd te beginnen. Het gevoel met de nieuwe machine was goed maar toch moest Bas er de hele dag een beetje aan wennen, dit mede door de andere ondergrond met veel stenen. Iedere ronde ging het rijden een beetje beter en dit resulteerde op het eind in een derde plaats in de E1 klasse. "Doordat het rijden voor mijn gevoel goed ging, ben ik super tevreden," aldus Klein Haneveld.

Jan Willem Arendsen uit Hengelo Gld werd vierde en Thijs Bulten uit buurtschap Medler behaalde een negende plaats. Bij de E2 werd V.A.M.C. lid Hans Vogels eerste en Peter Bergsma uit Hummelo behaalde een keurige elfde plaats. Mark Wassink wist de winst te pakken in de E3. WPM Motors teamgenoot Robin Nijkamp werd keurig derde. Bjorn Sloot en Alex van den Broek werden vijfde en zesde. Dit zijn de uitslagen meetellend voor het O.N.K. enduro.

De volgende wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro staat gepland op 9 september in het Belgische Ouffet. Na deze wedstrijd volgen de ONK enduro wedstrijden zich op in Nederland waaronder de kampioensrit over twee dagen rondom Vorden op 2 en 3 september.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten