Frank Loda, bedrijfsleider van zwembad In de Dennen. Foto: PR
Frank Loda, bedrijfsleider van zwembad In de Dennen. Foto: PR

Kennismaken met Frank Loda, de nieuwe bedrijfsleider van In de Dennen

Algemeen

VORDEN - De vaste bezoekers van Zwembad In de Dennen weten inmiddels niet beter en ook op Facebook is al melding gemaakt van de nieuwe bedrijfsleider van het zwembad, Frank Loda. De hoogste tijd om hem eens aan iedereen voor te stellen.

Frank komt uit een bijzondere familie. Niet alleen werkt hij zelf al meer dan 23 jaar in de zwemwereld, ook zijn opa, moeder en zus zijn of waren werkzaam bij zwembaden. Op jonge leeftijd maakten Frank via het werk van zijn opa en moeder kennis met het Openluchtbad 'De Oase' in Ulft. Na sluiting van dit bad werd in Ulft binnenbad 'De Blenk' geopend en daar raakte Frank als op jonge leeftijd betrokken. Als tiener verdiende Frank bij De Blenk zijn zakcenten bij de jaarlijkse schoonmaak.

Gezien deze voorgeschiedenis besloot Frank tot het volgen van de opleiding tot zwemonderwijzer. Samen met zijn zuster! Na de opleiding heeft Frank eigenlijk altijd 'aan het water' gestaan en gaf de afgelopen jaren les in meerdere binnenbaden. En nog steeds heeft hij veel plezier in het geven aan zwemles aan kinderen en volwassenen. Naast het lesgeven was Frank de afgelopen vier jaar ook locatiemanager van Zwem- en sportcentrum Van Pallandt in Varsseveld.
In Varsseveld zullen ze Frank erg missen, maar zelf wilde hij graag nog een keer werken in een openluchtzwembad. En het was zijn zus die hem attendeerde op de vacature bij Zwembad In de Dennen. En waarom Vorden? "Het buitenbad is één van de mooiste zwembaden in Gelderland. Dat is gewoon echt zo, dit bad heeft alles eigenlijk keurig voor elkaar", zo vertelt Frank. "De kleedkamers, de kantine, de ligweide en het terras zien er verzorgd en gezellig uit". En daarnaast is Frank blij met de zonnecollectoren en de afdekdekens, van groot belang voor het zwembad. Met zijn jarenlange ervaring in de zwembadwereld begrijpt Frank als geen ander dat het exploiteren van een zwembad duur is. Ook voor Vorden geldt dat ieder dubbeltje moet worden omgedraaid voordat het wordt uitgegeven.

Nu de eerste weken achter de rug zijn, wordt Frank gevraagd naar zijn ervaringen. Hij vertelt over de vliegende start: "Mijn eerste werkweek was de tweede week van de Meivakantie en meteen ook een week met prachtig weer. Het was direct druk en voor mij dus ook meteen aanpoten." Frank stond er gelukkig niet alleen voor en merkte meteen hoe prettig de sfeer is op het zwembad. "Vrijwilligers, flexwerkers en de vaste krachten van het zwembad werkten goed samen en met plezier". Daarnaast heeft Frank door het mooie weer al heel veel bezoekers van het zwembad kunnen spreken. Hij vertelt: "Je merkt dat iedereen hier trots is op het zwembad en gelijk hebben ze. Het blijft een prachtige voorziening die tegenwoordig lang niet meer in ieder dorp of stad te vinden is.". Frank vond het verder heel bijzonder om te ontdekken dat het zwembad zelfs vaste bezoekers uit Huissen heeft. Ieder jaar bij mooi weer bezoeken ze het zwembad. "Omdat volgens deze bezoekers het bad in Vorden gewoon het fijnste bad is in de regio" vertelt hij al een beetje trots.

De komende jaren wil Frank zich dan ook voor de volle honderd procent inzetten voor het zwembad. Hij gaat, samen met de andere zwemleraren, zwemlessen verzorgen en daarnaast is hij uiteraard verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij het zwembad. "Voor nu wensen wij Frank plezier en succes in zijn nieuwe baan", aldus het bestuur van zwembad In de Dennen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord