Hedendaagse kunstvormen in het landschap. Foto: PR
Hedendaagse kunstvormen in het landschap. Foto: PR (Foto: )

Genieten van kunst verspreid over kasteeltuin, vijvers, moestuin en weide

VORDEN - Stichting het Web, kunstenaarsnetwerk in de Achterhoek, organiseert in samenwerking met Natuurmonumenten deze zomermaanden voor de vijfde keer een kunstwandelroute in het idyllische landschap rondom kasteel Hackfort. Van 1 juni tot en met 10 september kan men verspreid over kasteeltuin, vijvers, moestuin en weide genieten van het werk van veertien kunstenaars en dertien dichters.

Dit jaar is er werk te zien van gerenommeerde en merendeels Achterhoekse kunstenaars als Netty Armbrust, Hermine Grob, Bertus Janssen, Ruud Kaper, Bert Loman, Jan Opdam, Piet Post, Dorothea Staalman en Iris burghout, Marijke Schellekens, Tejo Tiemissen, Gebke Westra en Dries Olthoff, Henk Winkelman en leerlingen van het Almende College locatie Bleumers.

Gezien het succes van het poëziepad in voorgaande jaren, hebben de Omsmeders - met de dichters Nico Arts, Bert Bevers, Henk Beunk, Pieter Bas Kempe, Hans Mellendijk, Lidwiene Vermeij, Jan Opdam, Herman Pelgrom, Louis Radstaak, Helma Snelooper, Margót Veldhuizen, Anna Wiersma, Ankh Gussinklo - in samenwerking met Henk Winkelman een poëzieleesplek gecreëerd. Terwijl de samenwerking tussen Hans Mellendijk met Marijke Schellenkens heeft geresulteerd in een prachtige ruimtelijke Haiku.

Het bijzondere van de kunstwandelroute bij kasteel Hackfort is de combinatie van uniek cultuurlandschap et een grote verscheidenheid aan natuur en agrarische cultuur en de verschillende uitingsvormen van hedendaagse kunst.
De kunstwandelroute is gratis toegankelijk mede dankzij een bijdrage van de Keuken Van Hackfort, Sandberg Vaillant Advocaten en Natuurmonumenten. Er is een informatiebrochure aanwezig met informatie over de route en de geëxposeerde kunstwerken. Deze is gratis verkrijgbaar bij de Keuken van Hackfort. Voor meer informatie, neem contact op met Han van Oosterbos, Stichting Het Web.


06 - 5318 8605

Meer berichten