Bjorn Wisman was in zijn nopjes met de tweede plaats. Foto: Henk Teerink
Bjorn Wisman was in zijn nopjes met de tweede plaats. Foto: Henk Teerink

Warme Medler Knockout

MEDLER - Jongstleden 30 juni hield de V.A.M.C. de Graafschaprijders de tweede editie van de Medler Knockout in zoals de naam al vermoed het Medler. Een buurtschap waar menig V.A.M.C. lid tot genoegen woont. Ook dit jaar stelde een grondeigenaar zijn grond beschikbaar voor een middagje motorsport. De Vamc is nog steeds afhankelijk van goedwillende eigenaren om hun leden wat te kunnen bieden.

Een kleine dertig leden hadden zich ingeschreven voor deze bijzondere opzet. Eerst met een viertal 2 heats, waarna de knock-out fase volgt. Van lieverlee moeten de laatste rijders afscheid nemen van de wedstrijd. Het was warm, het was stoffig en het was gezellig. Korte maar krachtige heats van drie ronden welke gezien de omstandigheden lang genoeg waren. De toeschouwers hadden er schik van, want hoe goed een rijder ook was, een foutje was gauw gemaakt.
In een korte pauze trapte de grondeigenaar even het cross zijspan aan waarna een jeugdrijder even drie rondjes in de bak mee mocht. Eeuwig respect naar de bakkenisten in de zijspansport is hiermee wel zekergesteld. Maar de tijd drong want de vergunning was maar tot een bepaalde tijd, dus er moest gas worden gegeven.
Zonder brokken werden de heats afgewerkt tot er een drietal overbleef. Thuisrijder Thijs Bulten pakte de overwinning voor Björn Wisman uit de Wildenborch en Mark Wichink Kruit uit Ruurlo. Al met al weer een mooie motorsportmiddag waar velen van hebben genoten. Het volgende evenement zal de jaarlijkse grasbaanrace zijn.

Meer berichten