Gijs van Schoonhoven en Hanne Feldhaus spelen in Dorpskerk Vorden

VORDEN - In de serie Toeristenconcerten in de Dorpskerk Vorden treden donderdag 23 augustus organist Gijs van Schoonhoven en blokfluitiste Hanne Feldhaus op. De toegang is gratis, een vrije gift na afloop wordt op prijs gesteld. Aanvang 15.30 uur.

Gijs van Schoonhoven heeft bij een eerder optreden in de Dorpskerk, het vertonen van klassieke zwart-wit films waaronder 'The Ten Commandments', improviserend op het orgel de films begeleid. Gijs van Schoonhoven (1953) studeerde orgel kerkmuziek en muziektheorie aan het Arnhems Stedelijk Conservatorium. Hij was tot 2014 docent orgel aan het Artez conservatorium in Enschede. Op dit ogenblik is hij kerkmusicus aan de parochiekerk St. Maria Himmelfahrt in Ahaus.
Hanne Feldhaus studeerde blokfluit aan de Conservatoria te Münster, Dortmund en Amsterdam. Naast diverse blokfluiten speelt Hanne ook barokfagot. Zij is docente aan de muziekscholen van Vreden en Stadtlohn. Tevens leidt zij blokfluitensemble 'Flauto Fredena'. Hanne houdt van de 'oude' blokfluitmuziek maar speelt ook graag recent gecomponeerde werken. Dit blijkt uit onder andere uit een stuk van Annette Ziegenmeyer uit 1976 dat ten gehore zal worden gebracht. Daarnaast worden werken uitgevoerd van Pauls Stepple, Johann Sebastian Bach, Arcangelo Corelli, Jacob van Eyck, en Gijs van Schoonhoven met een eigen improvisatie.

Zowel Gijs van Schoonhoven als Hanne Feldhaus hebben al met regelmaat opgetreden in de Dorpskerk en hun bijzondere combinatie orgelspel en virtuositeit op diverse fluiten kan op een vast publiek rekenen.

Meer berichten