Friso Woudstra (Friso Woudstra Architecten BNA) neemt de Gouden IJsselsteen in ontvangst. Foto: PR
Friso Woudstra (Friso Woudstra Architecten BNA) neemt de Gouden IJsselsteen in ontvangst. Foto: PR (Foto: )

Friso Woudstra Architecten BNA wint vakjuryprijs Gouden IJsselsteen 2018

VORDEN/CAPPELLE AAN DEN IJSSEL - De Gouden IJsselstenen 2018, een ruimtelijke kwaliteitsprijs van de gemeente Capelle aan de IJssel voor nieuwe of gerenoveerde Capelse gebouwen, zijn zaterdag uitgereikt door wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling). Het crematorium Schollevaar won de vakjuryprijs voor grote projecten (Povše & Timmermans architecten), de klassieke woning aan de 's Gravenweg (Friso Woudstra Architecten BNA) won de vakjuryprijs en de Capellenaren wezen via een online verkiezing de publieksprijs toe aan tot woningen omgebouwde school aan de P.C. Boutenssingel (ABB Ontwikkeling/P.C. Boutenssingel).

De vakjury met een stadsarchitect en een stedenbouwkundige van de gemeente en Sjouke Westhoff (zelfstandig architect) en Dolf Houtman (tuin- en landschapsontwerper bij HollandsZwartBont) konden kiezen uit zes genomineerde bouwprojecten.

Een van deze bouwprojecten was de woning op nummer 168 van de 's-Gravenweg, die de bewoners samen met Friso Woudstra Architecten BNA hebben omgetoverd tot hun droomwoning. De jury gaf het volgende commentaar op het project: "De stijl en smaak is van nu, met respect voor de landelijke karakteristiek van het gebied. In de basis heeft de woning een klassieke vorm, maar door het kleur- en materiaalgebruik en de detaillering is de woning echt 'van nu'. Op alle schaalniveaus is aandacht besteed aan het ontwerp. Van de gelede massaopbouw tot de brievenbus in de poort. Alles komt samen in deze voor de plek ontworpen oplossing."

Meer berichten